Onneksi on maanantai!

rentotyöpiste

Kuinka moni meistä oikeasti tänään miettii, että onneksi on jo maanantai ja pääsee taas töihin? Ei varmaan kovin moni. Syitä tyytymättömyyteen voi olla monia. Joskus pelkkä työympäristö ja sen toimimattomuus tappavat inspiraation ja innon työn tekemiseen.
Työelämä on parhaillaan murroksessa ja sen myötä muuttuvat myös työtilat. Kun työ ei ole enää välttämättä paikka vaan pikemminkin tehtävä, se vaatii uudenlaista ajattelua toimitilojen suunnitteluun.

Käyttäjälähtöisten työtilojen puolesta puhuu suomalainen Martela, joka esitteli viime viikolla Tukholman huonekalumessuilla Thank Good it´s Monday -filosofiaansa. Sen mukaan viihtyisällä työympäristöllä voidaan jopa houkutella työntekijöitä yrityksen palvelukseen. Martelan ideana on nostaa työntekijät toimitilasuunnittelun keskiöön, sillä tutkimusten mukaan hyvin suunnitellut ja viihtyisät toimitilat motivoivat työntekijöitä.

Martelan markkinointi- ja vastuullisuusjohtajan Minna Anderssonin mukaan monitilatoimisto eroaa aikaisemmista huonetoimistosta ja avokonttorista siinä, että se räätälöidään aina yrityksen tarpeiden mukaan. Samaa ratkaisua ei voi monistaa.
Tärkeää on, että työntekijöille on tarjolla neljänlaisia tiloja: yhteistyöhön, vuorovaikutukseen, keskittymiseen ja virkistäytymiseen. Erilaiset tilat mahdollistavat optimaalisen työtehon ja tuottavuuden koko päivän ajan. Työntekijöille ne antavat vapauden valita itselleen sopivimman työympäristön kulloiseenkin tehtävään.

pitkä pöytä

Iso työpöytä tarjoaa mahdollisuuden vuorovaikutukseen ja ryhmätöihin.

työrauha

PodWork-seinäke takaa työrauhan keskittymistä vaativissa tehtävissä.

työrauha2

Seinäkkeellä varustettu Nooa-nojatuoli tarjoaa omaa rauhaa.

älykäs työpiste

Toimistokalusteet ovat muuttuneet älykkäiksi. Ne varoittavat istumasta liikaa tai muistuttavat vaihtamaan työasentoa säännöllisesti.

puhelinkoppi

Framery-puhelinkopissa voit soittaa puhelusi rauhassa tai järjestää luottamuksellisen tapaamisen.

sohvaryhmä

Rento Nooa-sohvaryhmä houkuttelee pitämään tauon ja virkistymään.

 

*Tuotekuvat Martela

 

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

3 + 6 =

Post Navigation