Paluu paperikalenterin käyttäjäksi

paperikalenterin

Tästä eteenpäin Pikku Prinssi hallinnoi ajankäyttöäni.

Siinä se nyt on! Uusi Moleskinen 18 kuukauden PAPERINEN Pikku Prinssi -kalenterini. Monen vuoden jälkeen vaihdoin sähköisen kalenterini takaisin paperiseen versioon. Miksi näin?

Uudessa työssäni minulla on paljon asioita, jotka pitää hoitaa tiettynä päivänä. Sen lisäksi on tapaamisia ja asioita, jotka pitää hoitaa tietyn viikon aikana. Sähköinen kalenteri, jossa selaan muistettavia asioita päivätasolla, hävittää minulta kokonaiskuva työviikosta ja aiheuttaa jonkinlaisen hallitsemattomuuden tunteen sekä ajankäytön että työmäärän suhteen. Se taas aiheuttaa turhaa stressiä, jota en todellakaan tarvitse.

Tuntuu, että selaan puhelintani koko ajan, enkä silti muista tärkeitä ja hoidettavia asioita, koska merkinnöissä ovat sekaisin niin deadlinet kuin päähän pälkähtäneet uudet ideatkin.

Niinpä päätin palata paperiseen kalenteriin, jossa näen menoni, deadlineni ja hoidettavat asiat viikko kerrallaan. Lisäksi paperikalenteri tarjoaa jokaisen viikon kohdalla tilaa muistiinpanoille ja rakastamilleni to do -listoille.

Ja mikä parasta, puhelin ei piippaa muistutuksia ja erilaisia hälytyksiä koko ajan. Lisäksi puhelimen jatkuva räplääminen vähenee huomattavasti.

Jatkossa puhelin on enemmän soittamista ja somettamista varten, eikä ärsyttävä muistin jatke.

Toki jatkossa käytän puhelinta osittain paperikalenterin rinnalla, sillä esimerkiksi tapaamispaikkojen osoitteet on kätevämpi kirjata puhelimen kalenteriin, josta sitten pääsee yhdellä klikkauksella Google Mapsiin.

Oletko itse sähköisen vai paperisen kalenterin käyttäjä vai käytätkö molempia rinnakkain?

Tässä muutama vinkki oikeanlaisen paperikalenterin valintaan:

 1. Huolehdi, että viikkonäkymä sopii omaan käyttötarpeeseesi ja että siinä on sopivasti tilaa merkinnöille ja muistiinpanoille
 2. Kalenterin kannet ovat laadukkaat ja suojaavat edes hieman pahimmilta kolhuilta, mitä vuoden
 3. aikana tulee.
 4. Kalenterista löytyy jokin sisätasku tai mekanismi, millä irtopaperit ja käyntikortit saa pidettyä järjestyksessä.
 5. Pienen muistivihkon saa lisättyä helposti oheen tai kalenterissa on oma osionsa yllättäville asioille, mitkä täytyy kirjoittaa muistiin.
 6. Kalenteri sisältää etusivulla kohdan mihin pääset kirjoittamaan omat yhteystietosi siltä varalta, että unohdat kalenterin neuvotteluhuoneeseen tai jonnekin muualle.
 7. Kalenterin koko ja väri. Kannat samaa kalenteria mukanasi koko vuoden, minkälainen kulkee helposti mukana ja ilahduttaa sinua joka päivä?


V
inkit paperikalenterin valintaan antoi Coressan Riitta Eriksson.

 

 

2 Thoughts on “Paluu paperikalenterin käyttäjäksi

 1. Mä käytän aina vain paperista kalenteria. On itselle jotenkin selkeämpi! Ja merkkaan asiat heti kalenteriin, kun ne varmistuvat.

 2. Thea on 08/10/2016 at 17:54 said:

  Mä kaipasin paperikalenterin ja joskus jopa seinäkalenterin selkeyttä. Näkee yhdellä vikaisulla koko viikon, kuukauden tai vuoden. Sen takia paluu paperiseen versioon.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

39 + = 48

Post Navigation