Paperworld 2014 esitteli toimistotarvikkeiden trendit

Olin työmatkalla Frankfurtissa tammikuun lopulla. Kävin tutustumassa Paperworld 2014 -messuihin, jotka esittelevät toimistotarvikkeiden uutuuksia ja trendejä sekä ensi joulun trendejä esitteleviin Christmasworld-messuihin.

Näiltä joka vuosi järjestettäviltä messuilta suomalainen vähittäiskauppa etsii tuotteita valikoimiinsa.

Toimistotarvikkeet hakevat sesonkina 2014/2015 inspiraationsa rauhoittumisesta kaiken kiireen keskellä. Ajasta on tullut meille arvokas hyödyke nopean teknisen kehityksen vanavedessä. Ihmiset keskittyvät yhä enemmän itselleen arvokkaisiin asioihin.

Paperworld 2014 -messujen toimistotarvikkeiden trendeissä on kolme eri tyylisuuntaa: College refinement, Gentle time-out ja Fabulous delight.

College refinement (vapaasti käännettynä jotain yliopistosivistykseen viittaavaa) koostuu jokapäiväisistä, korkealaatuisista perustuotteista, joissa on urheilullinen vivahde. Siihen kuuluvat voimakkaat ja intensiiviset värit, kuten keltainen, ruskea, punainen, petroolin sininen ja musta. Esineet ovat muotoilultaan lähes arkisia ja tyyliltään koulutarvikemaisia. Arvossa ovat klassiset muodot, hyvä käytettävyys ja laadukkaat materiaalit. Fontit ovat saaneet inspiraation yliopisto- ja urheilumaailmasta. Materiaalit ovat laadukkaita; pehmeää samettia ja nahkaa, pellavaa ja puuvillaa. Kuosit ovat tyylikkäitä ruutuja ja raitoja.

Gentle time-out (vapaasti käännettynä lempeä aikalisä) on herkkä ja harmoninen trendi, jonka värimaailma koostuu kevyistä pastellisävyistä, kuten norsunluusta, mintusta ja syreenistä. Esineet ovat yksinkertaisia, levollisia ja harmonisia. Tyyli leikittelee valolla, varjoilla ja aisteilla. Materiaalit ovat luonnosta; puuta, korkkia ja kiveä. Myös mokka, huurrettu lasi, harjattu metalli ja abstraktit muodot tekstiileissä ovat osa tätä trendiä.

Fabulous deligh (vapaasti käännettynä satumaisen ihastuttava) koostuu raikkaista, kirkkaista väreistä, kuten ruusunpunainen, kirsikka, fuksia, tumma violetti ja hohtava sininen. Värit seikkailevat surrealistissa kuvioissa ja esineet saavat muotonsa sarjakuvamaailmasta ja modernista taiteesta. Materiaalit ovat kiiltäviä digitaalisia printtejä, psykedeelisiä kuvioita ja teknisiä materiaaleja. Lasi, muovi ja mustavalkoisen geometriset kuviot kuuluvat myös tähän trendiin.

*Kaupallinen yhteistyö Messe Frankfurt

One Thought on “Paperworld 2014 esitteli toimistotarvikkeiden trendit

  1. Charlie Bronson was born in Wales, Aberystwyth to be exact. The majority of of the research suggests that he experienced an unremarkable youth, it has been mentioned by many who understood him that he had been a bright well mannered boy, an individual who would stand up for the little guy. Of course some thing anywhere along the line was the prompt for a transformation in his persona.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

37 + = 41

Post Navigation