Parsaviikot ovat täällä taas!

parsaviikot

Vihreän ja valkoisen parsan ilmestyminen kauppojen hyllyihin ja ravintoloiden ruokalistoille on varma kevään merkki. Tänään alkoivat parsaviikot ravintola Kappelin lisäksi 27 muussa HOK-Elannon ravintolassa.

Itse pääsin testaaman Kappelin kolmen ruokalajin parsamenua jo viime viikolla. Alkuun tarjottiin kuohkeaa parsakeittoa, marinoitua valkoista parsaa ja tattibriossia. Pääruokana oli pähkinävoissa paistettua kampasimpukkaa, täyteläistä parsarisottoa, rapeaa parmesania, simpukkavaahtoa ja tummaa simpukkalientä. Jälkiruoaksi oli vaniljajäätelöä, mansikkaa ja minttukrokanttia. Viinisuosituksena parsamenulle Kappelissa on ranskalainen Wolfberger riesling.

Valitettavasti ehdin maistella menusta vain herkullisen alkukeiton, ja sitten olikin jo kiiruhdettava PING Helsingin etkoille (kerron tästä älyttömän mielenkiintoisesta sisällöntuottajatapahtumasta pian lisää).
Onneksi parsaviikot jatkuvat toukokuun loppuun saakka, niin ehdin käydä maistelemassa tuon herkulliselta kuulostavan kampasimpukka-annoksen joku päivä.
Parsa- ja bliniviikot ovat muuten ravintola Kappelin tärkeimmät teemaviikot, jotka houkuttelevat 149-vuotiaaseen ravintolaan joka vuosi runsain mitoin asiakkaita.

Kappelin parsaviikot_5

Kuohkea parsakeitto ja riesling olivat herkullinen yhdistelmä!

Kappelin parsaviikot_4

Tattibriossissa olivat rasvaprosentti ja rapeus kohdillaan.

Kappelin parsaviikot_1

Parsaherkut tarjoiltiin Kappelin baarissa, jonne mahtuu noin 50 henkeä. Tila on myös varattavissa yksityistilaisuuksiin.

 

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

+ 23 = 32

Post Navigation