Perinteinen joulukortti – Pieni vaiva, iso ilo!

*Kaupallinen yhteistyö Putinki Oy

joulukortti

On jännittävä, miten niin pienillä asioilla kuin joulukortti, voi jättää vahvan muistijäljen ihmiseen. Vuosia sitten olin ostamassa itselleni polkupyörää. Mieheni teki hankintaan vaadittavan taustatyön ja päädyin ostoksille pieneen pyöräkauppaa Helsingin Malmille. Koeajon jälkeen tehtiin kaupat ja takuupapereihin täytin puhelinnumeron ja osoitetietoni. Seuraavana jouluna kaupasta lähetettiin minulle joulukortti, jonka oli allekirjoittanut käsin koko henkilökunta. Tuli kiva fiilis, he muistivat minut!

Tapahtuneesta on aikaa vähintään kymmenen vuotta, mutta aina kun tulee puhe joulukorteista, tämä pyöräliike tulee mieleeni. Aikamoinen muistijälki asiakkaan mielessä kovin pienellä vaivalla.

Annika Välimäen yksinkertaiset tekstikortit ovat moderni versio jouluisesta postikortista.

Joulukortti ilahduttaa aina!

Digitaalisella aikakaudella, jolloin perinteiseen postilaatikkoon ei tunnu kolahtavan muita kuin laskuja, perinteinen postikortti tai joulukortti ilahduttaa valtavasti. Tulee tunne, että joku jossain ajattelee minua ja näkee sen vaivan, että ostaa kortin, kirjoittaa sen ja muistaa vielä laittaa postiin!

Itse koitan postikorttiperinnettä pitää yllä ainakin pienten kummilasteni kanssa, joille lähetän kortteja niin työ- kuin lomamatkoiltakin.

Jouluna on ihana saada valokuvakortteja, joihin ystävät ovat suurella vaivalla koonneet jälkikasvunsa ja lemmikkinsä, toisina vuosina paremmalla menestyksellä kuin toisina. Joskus tuli itsekin askarreltua joulukortteja oikein pidemmän kaavan mukaan, mutta nykyään se on jäänyt vähemmälle.

Tänä jouluna Putingin valikoimassa on paljon graafisia, tekstillä ja fonteilla leikitteleviä joulukortteja, joita on suunnitellut mm. Pikkunorsu.

Joulukalenterilla voi ilahduttaa aikuistakin

Yhteistyökumppaneita ja kummilapsia muistan nykyään joulukalenterikortilla. Sellaisen kun lähettää jo hyvissä ajoin marraskuussa, niin varmasti jää yhteistyökumppanin mieleen paremmin kuin sähköpostin liitetiedostona kulkevalla kortilla. Sähköinen kortti kun on helppo yhdellä hiiren klikkauksella siirtää roskapostin joukkoon.

Ja kyllä aikuisetkin ansaitsevat oman joulukalenterin! Olisipa meilläkin sellainen valikoima aikuisten adventti- ja joulukalentereita kuin oli Kööpenhaminan tavarataloissa jo lokakuussa. Toinen toistaan kauniimpia kalentereita, jotka kätkivät sisäänsä suklaata, lakritsia, teetä tai kahvia.

Tänä vuonna Putingin valikoimissa on muun muassa Mira Malliuksen, Belle & Boon, Henna Adelin, Sirkku Saukonojan ja Sari´s ArtWorkin suunnittelemia joulukalenterikortteja.

Sekä aikuisille että lapsille sopivia joulukalenterikortteja on Putingin paperikauppojen valikoimissa. Lisäksi niitä myyvät muun muassa Akateeminen kirjakauppa ja Suomalainen kirjakauppa. Tällä hetkellä valikoima on kaupoissa parhaimmillaan, joten kannattaa mennä kipin kapin ostoksille!

Aikuista ystävää voi ilahduttaa Roger la Borden joulukalenterikortilla.

− Putingissa vaalimme perinteistä paperista joulukalenteria. Valikoimissamme on sekä joulukalenterikortteja että itse valmistamiamme A4-kokoisia perinteisiä joulukalentereita. Lisäksi tuomme maahan monenlaisia joulukalentereita eri maista, Putinki Oy:n toimitusjohtaja Anu Hartonen kertoo.

Perinteinen paperinen joulukalenteri kulkee kätevästi A4-kokoisessa kirjekuoressa ilahduttamaan saajaansa.

Itseeni iskee yleensä valinnan vaikeus houkuttelevan valikoiman edessä, sillä tänäkin vuonna Putingin valikoimissa on noin 30 erilaista joulukalenterikorttia. Oman kalenterinsa ovat suunnitelleet muun muassa Mira Mallius, Sari´s ArtWork, Sirkku Saukonoja ja Henna Adel. Lisäksi valikoimissa on muun muassa Muumeja ja Belle & Boo -kalenterikortteja. Aikuiseen makuun sopivat Roger la Borden tyylikkäät joulukalenterikortit.

Muumit seikkailevat talvisissa maisemissa Putingin joulukalenterikorteissa.

Mitä jos lähettäisit uudenvuoden kortin?

Kun olin lapsi, niin joulunpyhien jälkeen postilaatikkoon saattoi vielä ilmestyä niin sanottuja uudenvuoden kortteja, joilla toivotettiin onnea ja menestystä alkavalle vuodelle. Kuvana kortissa oli esimerkiksi uuden vuoden tinoja tai hyvää onnea tuovia hevosenkenkiä. Uudenvuoden korttikin olisi aika kiva tapa muistaa yhteistyökumppaneita, kiitää kuluneesta vuodesta ja toivoa jatkoa yhteistyölle myös tulevana vuonna. Ja taas kerran, sillä erottuisi varmasti muista.

− Esimerkiksi Ranskassa uudenvuoden kortit ovat hyvin suosittuja ja niitä lähetetään jopa enemmän kuin joulukortteja, Anu Hartonen kertoo.

Roger la Borden paperileikkauskortit ovat pieniä taideteoksia.

Sekä englannin- että ruotsinkieliset joulukortit kuuluvat myös Putingin tuotevalikoimaan.

Joulukortti kertoo, olet mielessäni

Tänä vuonna aion tehdä ryhtiliikkeen joulukorttien suhteen. Koska tiedän, kuinka kiva kortteja on saada, aion niitä tänä vuonna myös lähettää parin vuoden tauon jälkeen. Joulukortilla myös kerron ystävilleni, että he ovat mielessäni, vaikka emme aina ehdikään tavata.
Joulukorttiostoksilla kävin jo hyvissä ajoin Putingin paperikaupassa Töölössä, missä on muuten erinomainen korttivalikoima ympäri vuoden. Valitsin kortin saajansa mukaan ja kirjoittelen ne sitten rauhassa marraskuun aikana.

Hauskalla pullokortilla voi somistaa glögipullon. Kielivaihtoehtoina on suomi, ruotsi ja englanti. Pullokortteja on myynnissä myös Alkon myymälöissä.

Tyylikäs kotimainen ja kaksiosainen joulukortti sopii hyvin yrityskäyttöön. Tekijä on Annika Välimäki.

Joulukuussa juhlitaan satavuotiasta Suomea. Putingin valikoimista löytyy tyylikäs kortti tähänkin juhlaan.

Tänä päivänä joulukorteissa seikkailevat tonttujen lisäksi monet eläinhahmot.


Osoitteesta info@putinki.fi voit kysyä lähimmän Putingin joulukorttien ja joulukalenterikorttien myyntipisteen. Ja täällä voit tutustua paremmin Putingin ihaniin paperikauppoihin.

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

+ 52 = 58

Post Navigation