Kesällä tuli parkkeerattua auto useampaankin kertaan Tallinnan vanhan kaupungin nurkalla olevalle parkkipaikalle Aia-kadulle, jonka kulmalla oli mukavan näköinen pieni hampurilaispaikka ja viihtyisä terassi. Vasta nyt lokakuussa tuli eräänä päivänä pistäydyttyä paikassa sisällä, kun ruoanlaitto kotona ei houkuttanut ja teki mieli hampurilaista.
Dereku Burger on pieni mutta viihtyisä hampurilaispaikka, jonka omistajat ovat Saarenmaalta kotoisin. Niinpä hampurilaisissa käytettävä liha ja juustot tulevat Saarenmaalta. Samoin ravintolassa myytävä Pihtla-olut, jota myydään Tallinnassa ainoastaan Dereku burgerissa.
Dereku burger valmistaa itse kaikki käyttämänsä kastikkeet ja tekee myös itse perinteisellä virolaisreseptillä suolakurkut burgreiden väliin. Pihveissä käytettävä liha on aina tuoretta ja se maustetaan ravintolan omalla maustesekoituksella. Jos pelkkä burgeri ei vie nälkää, oheen voi tilata lohkoperunoita.
Tilasimme mukaan otettavaksi kaksi kanahampurilaista ja lohkoperunat. Naapuripöydissä nähdyt hampurilaiset vaikuttivat hintaansa nähden hyviltä ja runsailta, joten kotiin päästyämme pettymys oli aikamoinen, kun paketista paljastuivat pehmenneet burgerit. Höttöiset hampurilaissämpylät eivät olleet tykänneet 15 minuutin kuljetuksesta. Toinen isompi kömmähdys oli se, että sämpylöiden välissä oli kanahampurilaisen lisukkeet, mutta naudanlihapihvit.
Dereku burgerille ja sen hampurilaisille pitää varmaan antaa vielä toinen mahdollisuus, mutta se saa odottaa ensi kesään, kun viihtyisä terassi on jälleen auki ja ulkogrilli kuumana.

Valittavana on mm. naudan-, kanan- ja lampaanlihasta tehtyjä hampurilaisia. Lisäksi tarjolla on myös kasvisvaihtoehto.
Seuraa blogia