Piipahdus Jägalan putouksella

Jägalan putous 2

Jägalan vesiputous on kahdeksan metriä korkea ja yi 50 metriä leveä.

Kesäloman kunniaksi tuli tehtyä listaa mielenkiintoisista nähtävyyksistä ihan tässä kotinurkilla. Tallinnan lähellä on monia kivoja kohteita, joissa ehtii piipahtaa vaikka päivän reissulla varsinkin jos on autolla liikenteessä.

Me kävimme viime viikonloppuna tutustumassa Jägalan vesiputoukseen, joka on Viron levein luonnollinen vesiputous. Näin alkukesästä Jägalan joessa, eikä vesiputouksessa ollut kovin paljon vettä, mutta käymisen arvoinen paikka on joka tapauksessa.

Vesiputouksen kupeessa on laaja nurmikenttä, jossa voi nauttia piknikeväitä. Paikalliset olivat tuoneet mukanaan jopa pallogrillit, joten herkulliset tuoksut leijailivat ympäriinsä aurinkoisena päivänä. Joen rannassa oli myös niittyjä, joissa ihmiset istuskelivat ja nauttivat auringosta.

Noin kilometrin päässä vesiputoukselta on pieni kauplus, josta voi ostaa juomia, jäätelöä ja muita evästarpeita. Jos kaipaa valmiita salaatteja ynnä muita vaativimpia piknikherkkuja, ne kannattaa ostaa mukaan Tallinnasta.

Jägalan vesiputoukselle ajaa Tallinnasta noin puolessa tunnissa Narvaan johtavaa moottoritietä pitkin. Julkisilla kulkuvälineillä perille ei oikein pääse.

P.S. Tulossa on myös lyhyt video Jägalan vesiputoukselta, kunhan ehdin avata blogille oman YouTube-kanavan!

Jägalan putous

Jägalan vesiputous on parhaimmillaan kevät- ja syystulvien aikaan.

Jägalan putous3

Talvella jäätyneet vesimassat muodostavat hienon jääpuikkoseinän vesiputoukseen.

Jägalan joki

Jägala-joen viimeiset kilometrit vesiputoukselta Suomenlahdelle ovat yksi Viron arvokkaimmista kalastusalueista.

portaat

Tukevat puuportaat vievät joen rannalta alas putouksen luokse. Portaista puuttui muutamia askelmia, joten varovainen kannattaa olla.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

− 5 = 2

Post Navigation