Sadetta paossa Sakussa

sakun kartano

Vaikka alkukesästä totesinkin Facebookin puolella, että huono lomasää on vain asennekysymys ja että sadepäivinä voi hyvällä omalla tunnolla hautautua sänkyyn hyvän kirjan kanssa tai pitää leffamaratonin, niin kyllä tämä loputon sade jo vähän harmittaa…

No sunnuntaina päätimme sateesta huolimatta lähteä pienelle reissulle Sakuun, joka sijaitsee reilun puolen tunnin automatkan päässä Tallinnasta. Sakun kuntahan on tietenkin tunnettu Sakun oluttehtaan kotipaikkana. Lisäksi Sakussa on Sakun kartano, josta oluttehtaan toiminta on saanut alkunsa vuonna 1820. Pilvisenä päivänä kartanon puistossa oli hiljaista, vain muutamia paikallisia oli päiväkävelyllä.

Vuonna 2002 entisöity Sakun kartano on vuokrattavissa seminaareihin ja erilaisiin tapahtumiin ja se on auki vain tilauksesta. Kartanossa on kolme erilaista kokoustilaa, erikseen vuokrattava pubi 60 hengelle ja majoitustiloja noin 30 hengelle. Lisäksi kartanon kellarissa on kaksi saunaa yhteensä 25 hengelle.
Kartanon puistossa ja sen läpi virtaavan Väänäjoen rannalla voi kuitenkin kuljeskella vapaasti ja nauttia maisemista. Aurinkoisena päivänä puisto on mitä mainioin piknikpaikka.

kartanon puisto2
Sakun henki

Kartanon vieressä, Väänajoen toisella puolella sijaitsee Sakun oluttehdas, joka on samalla Viron vanhin panimo. 1900-luvun alussa valmistuneessa panimorakennuksessa sijaitsee panimoravintola ja museo, jotka ovat auki kaikkina viikon päivinä. Lisäksi rakennuksessa on kolme erilaista seminaaritilaa ryhmien käyttöön.
Oluttehtaalle on mahdollista varata opastettu kierros, jonka aikana pääsee tutustumaan oluentuotannon eri vaiheisiin, kuulee tarinoita panimon historiasta, saa tutustua panimon museoon ja saa maistiaisia panimon tuotteista.

Maistelimme panimoravintolassa lasit Red Baron –olutta ja söimme oheen pieniä suolapaloja: bruchettaa, juustopalloja ja sipulirenkaita. Kunnon ruokakin, kuten salaatteja, pastaa ja liha- ja kala-annoksia olisi ollut tarjolla.
Museoon emme valitettavasti päässeet tutustumaan, sillä siellä oli samaan aikaan yksityistilaisuus.
No onpahan hyvä syy piipahtaa Sakussa toisen kerran, jonain aurinkoisena päivänä!

museokyltti
ruoat
saku
museo

 

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

9 + 1 =

Post Navigation