Säilytätkö hajuvesiäsi oikein?

Tuoksut

Saitko joululahjaksi pullon lempituoksuasi? Laadukas parfyymi on ihana lahja, josta on iloa pitkäksi aikaa, mikäli säilytät sitä oikein.

Tuoksut tulisi ehdottomasti säilyttää viileässä ja kuivassa paikassa, joten kylpyhuone ei ole siihen paras paikka. Varsinkaan silloin, jos se on saunan ja pesuhuoneen yhteydessä.
Oikein säilytetty ja avaamaton tuoksu säilyy käyttökelpoisena 1‒2 vuotta. Avatut ja käytössä olevat tuoksut puolestaan olisi hyvä käydä läpi parin vuoden välein ja heittää vanhimmat pois, sillä ajan myötä ne menettävät luonnettaan ja vahvuuttaan.

Tuoksut lajitellaan Parfyymeihin, Eau de parfyymeihin ja Eau de Toiletteihin niiden sisältämän tuoksutiivisteen tai -öljyn määrän mukaan. Mitä enemmän tuoksutiivistettä tuoksussa on, sitä kalliimpi se on. Tuoksutiivisteen määrä vaikuttaa lisäksi siihen, miten kauan tuoksu pysyy iholla.

Parfyymissa tuoksutiivistettä on 15‒25 prosenttia, jonka ansioista tuoksu kestää iholla jopa 24 tuntia. Eau de Parfyymissa tiivistettä on 10‒15 prosenttia ja tuoksu pysyy iholla noin kahdeksan tuntia. Suomessa paljon myydyssä Eau de Toilettessa tuoksutiivistettä on 5‒10 prosenttia, jolloin tuoksu kestää iholla noin 3‒4 tunnin ajan.
Parfyymi onkin tuoksujen laadukkain tuote, jota voi laittaa iholle vähiten, mutta sen tuoksu kestää silti pisimpään. Muissa tuoksutyypeissä on enemmän alkoholia, joka haihduttaa tuoksun nopeammin iholta. Parfyymin tuoksu on monesti myös pehmeämpi, joten se sopii mainiosti iltakäyttöön.

Tuoksut sopivat hyvin piristämään työpäivää, kunhan muistaa kohtuuden niiden käytössä. Arkikäyttöön sopivat yleensä hiukan kevyemmät tuoksut kuin juhliin. Tuoksu kannattaa suihkia rintakehän alueelle, ranteisiin ja kesällä myös nilkkoihin. Suoraan vaatteisiin tuoksuja ei kannata suihkuttaa, sillä niistä voi jäädä tahroja.

Jos haluaa välttää liian voimakasta tuoksumista, voi käyttää erilaisia tuoksuihin kuuluvia vartalotuotteita, kuten talkkeja, suihkugeelejä ja vartalovoiteita. Jos haluaa vain kevyen aavistuksen tuoksua iholle, voi tuoksun suihkuttaa ilmaan ja kävellä tuoksupilven läpi.

 

*Vinkit antoi Estée Lauder Finland Oy:n Business Unit Manager Marja-Riitta Savolainen

 

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

− 3 = 1

Post Navigation