Silmille haitallinen sininen valo

Näyttölasit

Ehei, vielä ei ole tullut aika hankkia lukulaseja, olen vaan päättänyt ryhtyä suojautumaan turhalta siniseltä valolta, jota muun muassa elektroniset laitteet tuottavat.

Viime aikoina on puhuttu paljon älypuhelimien ja tablettien tuottaman sinisen valon unirytmiä heikentävästä vaikutuksesta. Sininen valo estää melatoniinin tuotantoa ja vaikeuttaa näin nukahtamasta.
Uudet tutkimustulokset ovat lisäksi todenneet, että sininen valo on haitallista silmille myös muuten ja altistuminen sini-violetille säteilylle voi lisätä riskiä sairastua harmaakaihiin ja silmänpohjan ikärappeumaan vanhemmalla iällä.

Sini-violetin säteilyn lähteitä on paljon ja merkittävin niistä on aurinko. Silmiään voi suojata ulkoilmassa aurinkolaseilla ja jos käyttää silmälaseja, valitsemalla niihin linssimateriaalin, joka suodattaa vahingoittavaa valosäteilyä.

silmälasikotelo

Sain testikäyttöön ranskalaisen SeeConceptin lanseeraamat näyttölasit, joiden luvataan suodattavan 40 prosenttia haitallisesta sini-violetista säteilystä, kun esimerkiksi työskentelet läppärillä tai katsot televisiota. Vahvuuksia näissä linsseissä ei ole.

Koska en itse käytä silmälaseja, kesti hetken aikaa oppia käyttämään laseja ja ennen kaikkea muistaa laittaa ne päähän. Päivänvalossa en ehkä linssien tehoa paljon huomannut, mutta iltaisin tabletilta lukiessani huomasin lasien ansiosta väsähtäväni nopeammin, kun laitteen sininen valo ei estänyt luontaista melatoniinin tuotantoa.
Klassisen mallisia laseja on saatavilla useissa väreissä ja samaan konseptiin kuuluu tyylikkäitä ja edullisia lukulaseja.

SeeConceptin laseja voi ostaa Ombrellinosta Helsingin Pohjoisesplanadilta.

Pakkaus

 

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

+ 27 = 34

Post Navigation