Sipuli on luonut kuorensa

Sipuli

Kuva: Juuso Syrjälä

Uspenskin katedraalin kupeessa sijaitseva ravintola Sipuli on todellinen klassikkoravintola, jonka punatiilisten seinien suojissa on itsekin tullut joskus firman pikkujouluja vietettyä. Viime vuosina en ole siellä kuitenkaan käynyt. Helmikuun alkupäivinä sain kutsun tulla tutustumaan uuteen, rennompaan ravintola Sipuliin ja sen rouheisiin klassikkoruokiin.

Sipulissa on nyt luovuttu fine diningista ja siirrytty rennompaan good diningiin, sillä Sipulin ravintolatoimenjohtajan Pertti Huhtilaisen mukaan rento on uusi musta. Ravintolan ruokalistalle on koottu sen 30-vuotisen uran parhaat hitit uusina, rouheina versioina. Listalta löytyvät muun muassa sipulipiiras, härkätartar, vasikanmaksa ja Coeur de filet.

Rouheiden klassikkojen lisäksi Sipulin toinen uutuus on viinien noutopöytä, josta asiakas saa itse käydä maistelemassa ja valitsemassa illallisviininsä talon sommelierin opastuksella.

Omalla rahalla maksavia asiakkaita ilahduttaa se, että uudistuksen myötä ravintolan hintataso tulee laskemaan totutusta.
Ravintola Sipuli tarjoilee á la carte lounasta tiistaista perjantaihin klo 11.30–14.30 ja illalliskattaus ravintolassa on klo 18–23.

sipuli_baari

Sipulin baarissa on merellinen sisustus.

sipuli_ruori

Merellinen teema jatkuu myös Sipulin viidessä kokouskabinetissa.

sipuli_lasimaalaus

Lasimaalaukset koristavat Sipulin baaria.

SIpuli_tattiliemi

Erilainen tervetuliaismalja on lasista tarjottu tattiliemi tuorejuustosikarin kanssa.

Sipuli_sipulipiirakka

Karamellisoitu sipulipiiras on saanut lisukkeiksi vuohenjuustoa ja hummeria.

Sipuli_filee

Coeur de filet valkosipuliperunoiden ja valkosipulivoin kanssa on todellinen klassikkoannos.

sipuli_liekitys

Aprikoosisavariini liekitetään ennen tarjoilua.

sipuli_savariini

Savariinin lisukkeena on mustikkajäädykettä.

sipuli_viinipöytä

Uuden noutopöydän viinit maksavat 40 euroa pullo.

sipuli_talvipuutarha

Ravintola Sipulin talvipuutarha on yksi Helsingin suosituimmista tapahtumatiloista.

 

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

+ 52 = 53

Post Navigation