Uspenskin katedraalin kupeessa sijaitseva ravintola Sipuli on todellinen klassikkoravintola, jonka punatiilisten seinien suojissa on itsekin tullut joskus firman pikkujouluja vietettyä. Viime vuosina en ole siellä kuitenkaan käynyt. Helmikuun alkupäivinä sain kutsun tulla tutustumaan uuteen, rennompaan ravintola Sipuliin ja sen rouheisiin klassikkoruokiin.
Sipulissa on nyt luovuttu fine diningista ja siirrytty rennompaan good diningiin, sillä Sipulin ravintolatoimenjohtajan Pertti Huhtilaisen mukaan rento on uusi musta. Ravintolan ruokalistalle on koottu sen 30-vuotisen uran parhaat hitit uusina, rouheina versioina. Listalta löytyvät muun muassa sipulipiiras, härkätartar, vasikanmaksa ja Coeur de filet.
Rouheiden klassikkojen lisäksi Sipulin toinen uutuus on viinien noutopöytä, josta asiakas saa itse käydä maistelemassa ja valitsemassa illallisviininsä talon sommelierin opastuksella.
Omalla rahalla maksavia asiakkaita ilahduttaa se, että uudistuksen myötä ravintolan hintataso tulee laskemaan totutusta.
Ravintola Sipuli tarjoilee á la carte lounasta tiistaista perjantaihin klo 11.30–14.30 ja illalliskattaus ravintolassa on klo 18–23.
Seuraa blogia