Stayacation Tallinnassa

stayacation

Tänä vuonna pimeä marraskuu vei voimat tehokkaammin kuin koskaan ennen. Liekö syynä ollut korona, jonka toinen aalto lopetti sosiaalisen elämän ja matkustamisen jo toisen kerran tänä vuonna.

Kun koti on myös työpaikka, on sieltä joskus vaan päästävä pois. Niinpä päätimme mieheni kanssa suunnata joulukuun ensimmäisenä viikonloppuna vuorokauden mittaiselle minilomalle naapurikuntaamme Tallinnaan juhlimaan yhteisen yrityksemme pikkujouluja.

Tällainen ”stayacation” eli kotikaupungissa tai sen lähistöllä vietetty loma nousi jonkinlaiseksi trendiksi jo kymmenen vuotta sitten, mutta korona-aika on nostanut ne uuteen suosioon. Kun ulkomaille ei voi matkustaa, voi kuitenkin leikkiä turistia kotikaupungissaan. Näin mekin päätimme tehdä.

Testissä Tallinnan uusin hotelli

Varasimme huoneen Hotel L´Embitusta, joka on Tallinnan uusin neljän tähden hotelli. Se avasi ovensa lokakuussa. Hotelli sijaitsee aivan Tallinnan keskustassa lähellä Solaris-keskusta. Vanhaan kaupunkiin sieltä kävelee reilussa viidessä minuutissa. Nimensä hotelli on saanut 1200-luvulla eläneeltä virolaiselta sotapäälliköltä Lembitulta, jonka mukaan on nimetty myös hotellin naapurissa oleva puisto.

Valitsimme deluxe-huoneen omalla saunalla. Meitä onnisti ja saimme käyttöömme ainoa hotellin historiallisessa osassa sijaitsevan deluxe-huoneen. Tilaa huoneessa oli yllin kyllin, myös kylpyhuoneen puolella ja sisustuksen artdeco-yksityiskohdat ja modernit kalusteet miellyttivät silmää. Muhkeissa sängyissä nukkui kuin tukki!

Hotel L´Embitu koostuu kolmesta eri rakennuksesta, joten kaikki sen 125 huonetta ovat hiukan erilaisia. Huoneiden koko ja muoto riippuvat siitä, missä rakennuksessa huone sijaitsee. Kaikki huoneet ovat comfort-tasoa eli niiden perusvarustukseen kuuluvat kahvikone sekä kylpytakit ja tossut.

Moderni hotelli on luopunut turhasta paperista, joten perinteisen hotellikansion sisältö löytyy huoneen televisiosta ja pahviset Älä häiritse -kyltit on korvattu ovenpielessä sijaitsevilla diginäytöillä. Jokaisessa huoneessa on myös oma ovikello!

Hotellin erikoisuuksia ovat viiniautomaatti ja huikea näköala

Saavuimme hotelliin jo varhain lauantaina iltapäivällä ja onnistuimme saamaan huoneen heti käyttöömme. Emme suinkaan olleet hotellin ainoat vieraat vaan sinne saapui samaan aikaan myös useita virolaisia pariskuntia ja ystäväporukoita.

Veimme tavarat huoneeseen ja päätimme sen jälkeen juoda lasit viiniä hotellin wine & tapas -baarissa ja suunnitella stayacationin ohjelmaa. Hotel L´Embitun viinibaarissa on käytössä hauska itsepalveluun perustuva viiniautomaatti. Aulabaarista voi hakea käyttöönsä kortin, jolle ladataan rahaa. Kortilla voi sitten ostella automaatista puna- ja valkoviinejä sekä vahvoja alkoholijuomia. Viinejä on tarjolla 5, 10 ja 15 cm annoksina.

Piipahdimme myös katsomassa hotellin ylimmässä kerroksessa sijaitsevaa näköalaravintola Roofia, jossa tarjoillaan aamiainen. Viihtyisä ravintola tarjoaa välimerellistä menua ja upean näköalan Tallinnan kattojen yli.

Stayacation – Turistina omassa kotikaupungissa

Mitäpä sitä turisti Tallinnassa muuta tekisi joulukuussa, kun menisi tietenkin Tallinnan tunnelmalliselle joulutorille. Oli hilkulla, ettei toria tänä vuonna järjestetty koronan takia ollenkaan, mutta lopulta Tallinnan kaupunki päätti kuitenkin avata sen normaalia pienempänä.

Joulutorilla joimme lämmikkeeksi minttukaakaot ja minä ostin itselleni uudet nahkahanskat. Sitten lähdimme kuljeskelemaan pitkin vanhan kaupungin katuja ja nauttimaan jouluvalojen luomasta tunnelmasta.

Illan päätteeksi piipahdimme vielä Tallinnan sataman D-terminaalin naapurissa sijaitsevassa Happy Cigars -sikariloungessa, jonka yhteydessä toimii myös viihtyisä viinibaari. Olimme ainoat asiakkaat ja saimme viettää rattoisat pari tuntia hyvien sikareiden ja viinien merkeissä. Sitten olikin jo aika palata hotellille.

Koronaturvallinen stayacation

Koska koronavirus on Tallinnassa loppuvuoden aikana levinnyt hurjalla vauhdilla, päätimme jo etukäteen, että stayacation on mahdollisimman helppo ja turvallinen. Niinpä matkustimme hotellille ja takaisin kotiin taksilla maskit päällä. Maskeja käytimme myös aina hotellin julkisissa tiloissa liikkuessamme.

Vaikka Hotel L´Embitussa on ihana spa-alue, jossa on sekä suomalainen sauna että höyrysauna ja sisäuima-allas, japanilainen allas ja kylmäallas, varasimme kuitenkin käyttöömme hotellihuoneen, jossa oli oma sauna. Jätimme span testaamisen seuraavaan kertaan ja saunoimme oman huoneen rauhassa. Pieni sauna muuten tarjosi uskomattoman kipakat löylyt!

Jätimme myös illallisen hotellin viihtyisässä Roof-ravintolassa väliin ja tilasimme ruokaa huoneeseen Woltilla. Samoin tilasimme myös aamiaisen huoneeseen.

stayacation

Olihan se vähän erilainen loma, mutta kuukausia kestäneen kotona olemisen jälkeen yksikin vuorokausi muissa maisemissa piristi mieltä kummasti!

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

77 − 67 =

Post Navigation