Tallinnan ravintola- ja hotellivinkit

 

meri

Lähiaikoina on tullut vierailtua Tallinnassa useammankin kerran loman merkeissä. Itse pidän kaupungista ja sen tarjoamista mahdollisuuksista todella paljon. Tallinnassa on hienoja ravintoloita, ihania kylpylöitä ja hoitoloita ja monenlaisia hotelleja. Kaupunki tarjoaa hyvän hinta-laatu-suhteen, oli kyse sitten kokousmatkasta tai minilomasta.


Tässä on kootusti muutamia vinkkejä kaupungin hyviksi koetuista ravintoloista ja hotelleista.

old house hotelli

old house olohuone

Old house makuuhuone

Old House Apartments on yritys, joka vuokraa erikokoisia asuntoja Tallinnan vanhasta kaupungista. Hyvällä tuurilla parvekkeelta avautuu näkymä Raatihuoneentorille! Asunnon voi vuokrata yhdeksi yöksi tai useammaksi vuorokaudeksi ja huoneistosta riippuen sinne mahtuu 2-10 henkilöä. Huoneistoissa on yleensä sauna ja takka.
Nämä sopivat romanttiseen viikonlopun viettoon tai pienelle yritysryhmälle mainiosti ja varaus onnistuu nettisivujen kautta.

OldHouse Apartments, Rataskaevu 16, Tallinna

 

Three sisters hotel

Three sisters huone

Three sisters näkymä

Three Sisters Hotel puolestaan on kolme keskiaikaisen talon kokonaisuus, jonne on rakennettu erikoinen boutique-hotelli vuonna 2003. Pikk-kadulla sijaitsevan hotellin 23 huonetta ja sviittiä ovat kaikki erilaisia. Itse yövyin yhdessä sviitissä, joka oli rakennettu keskimmäisen talon ylimpään kerrokseen. Makuuhuone oli talon katon harjan alla ja sinne noustiin narisevia puuportaita pitkin. Hotelli oli elämys, vaikka palvelutaso oli hiukan horjuvaa vierailun aikana.

Three Sisters Hotel, Pikk 71/Tolli 2, Tallinn

 

Paat lohisalaatti

Paat omenapiirakka

Noin 15 kilometrin päässä Tallinnasta, Viimsissä, sijaitsee ravintola Paat. Ylösalaisin olevan veneenpohjan muotoinen ravintola tarjoaa simppeliä ruokaa hyvistä raaka-aineista. Parasta ravintolassa on sen iso terassi, josta on upea näköala Tallinnaan. Tämä on todellinen kesäravintola!
Ravintolaan pääsee helpoiten omalla autolla tai sitten taksilla Tallinnasta. Ravintolan nettisivut ovat viroksi, mutta paikan päällä on tarjolla ruokalista myös englanniksi.

Paat, Rohuneeme tee 53, Viimsi

Ravintola Salt on Kadriorgin kaupunginosan rento kortteliravintola, joka sopii lounas- tai illallispaikaksi. Ravintola yhdistelee onnistuneesti kauden raaka-aineita, kuten karhunlaukkaa erikoisempiin raaka-aineisiin, kuten mustekalaan. Ruokakuvia on blogin Facebook-sivulla.

Salt, Vase 14, Tallinna

Ravintola Neh on Saarenmaalla sijaitsevan Pädasten kartanon sisar-ravintola Tallinnassa. Jos ei tiedä, missä ravintola sijaitsee, sitä voi olla vaikea löytää. Ehkä paras ohje on sanoa sen olevan Superalkon takapihalla, sataman kupeessa. Ravintola tarjoaa bistrotyylistä ruokaa paikallisista raaka-aineista, joista osa tuodaan Saarenmaalta. Myös Nehistä on kuvia blogin Facebook-sivulla.

Neh, Lootsi 4, Tallinna

 

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

− 4 = 3

Post Navigation