Tampereen uusi maamerkki on tornihotelli

tornihotelli

Moderni hotellirakennus yhdistyy 140 vuotta vanhoihin veturitalleihin, joissa sijaitsee hotellin kokous- ja kongressikeskus.

Viime päivinä on tullut testattua muutamakin uusi tornihotelli. Viime viikolla yövyin työmatkalla uudessa Solo Sokos Hotel Tampere Tornissa ja tällä viikolla olin minilomalla Tallinnan uudessa Solo Sokos Hotel Estoriassa.

Tampereen uusi maanmerkki Solo Sokos Hotel Tampere Torni avasi ovensa lokakuun puolivälissä. En työkiireiden takia päässyt mukaan avajaisiin, mutta sain kuitenkin testata uutta hotellin työmatkani yhteydessä viime viikolla.

Uutta tornihotellia ei voi olla huomaamatta. Mustanpuhuva, 88 metriä korkea hotelli kohoa Tampereen rautatieaseman kupeessa ja näkyy pitkälle. Hotelli yhdistää hauskasti Tampereen historiaa, nähtävyyksiä ja kulttuuria. Nämä elementit näkyvät sisutuksessa, ravintolan ruokalistassa ja kokoustilojen nimissä.

Tornihotelli – Pohjoismaiden suurin taidegalleria

Uusi hotelli on myös Pohjoismaiden suurin taidegalleria. Sen käytävillä ja huoneissa on tamperelaista taidetta, jota vieraat voivat halutessaan ostaa mukaansa.

Parasta hotellissa on 25. kerroksessa sijaitseva Moro sky bar, joka on avoinna kaikille. Vierailin hotellissa itse perjantai-iltana ja hyvä, että mahduin sisään ravintolaan, niin täynnä se oli. Näköalaravintolasta ja sen kattoterassilta voi ihailla Tampereen maisemia lähes joka ilmansuuntaan.

näköala

Tornihotelli tarjoaa hulppeat näköalat, joita voi ihailla hotellihuoneiden ikkunoiden lisäksi hissistä ja näköalaravintolasta.

unisex vessa

Moro Sky barissa on unisex-vessa, josta aukeaa maisema Pyhäjärvelle. Näköala on lähes yhtä hieno, kuin Helsingin hotelli Tornin vessasta avautuva maisema.

hotellihuone

Hotellihuoneissa yhdistyvät rouhea sementtipinta ja värikkäät graafiset kuviot seinissä ja tekstiileissä.

hotellihuone 2

Tampere tulee esiin myös hotellihuoneen yksityiskohdissa.

saippua

Tyylikkään kylpyhuoneen viimeistelivät harkitut yksityiskohdat.

ovilaput

Tarinahotellin ovilapuissa on vitsikkäät viestit.

manserock

Tampere-tunnelmaan pääsee kuuntelemalla Manserockia hotellihuoneessa. Levyn voi myös ostaa kotiinviemiseksi.

kokoushuone

Hotellin 17. kerroksen Visio-klubin työskentelytilojen käyttöoikeus kuuluu ylempien huoneluokkien hintaan. Muut voivat lunastaa 50 e arvoisen Visio-passin, jolla tilat ovat käytössä yhden vuorokauden ajan. Passin sisältämän rahasumman voi käyttää missä tahansa hotellin ravintolassa.

kokoushuone 3

Visio-klubin tilat sopivat sekä yksin työskentelyyn että tapaamisten järjestämiseen.

kokoushuone 2

Käyttöoikeuden Visio-klubin tiloihin voi lunastaa myös viikoksi hintaa 150 euroa ja kuukaudeksi hintaa 500 euroa.

veturi

Hotellin kokoustilat on nimetty veturitalleissa aikanaan huollettujen höyryvetureiden mukaan.

kokoushuone 4

Hotellin yhteydessä on muutama kokoustila, mutta suurin osa tiloista sijaitsee vanhoissa veturitalleissa.

 

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

+ 84 = 90

Post Navigation