Tehokkuustohtorin vinkit parempaan arkeen

viisas pääsee vähemmällä_edited-2Kiire ja stressi tuntuvat inspiroivan bisneskirjojen kirjoittajia nykyään. Toisaalta kiire ja stressi ovat varmasti myös toimistotyöläisten yleisin ongelma.


Tehokkuustohtorinakin tunnettu Sampo Sammalisto on koonnut Viisas pääsee vähemmällä -kirjaansa 52 itse testaamaansa niksiä tehokkaampaan ja onnellisempaan elämään. Sampon neuvoilla ajatustyöläinen voi vähentää kiireen ja stressin tunnetta ja saada enemmän aikaan sekä työssä että vapaalla.

Kirja on jaettu kolmeen osaan. Ensimmäisessä osassa keskitytään työtehon lisäämiseen ja ajan säästämiseen. Toisen osan aiheena ovat henkisen ja fyysisen suorituskyvyn lisääminen ja kolmannen osan taitojen ja tapojen oppiminen.

Parasta antia Sampon kirjassa ovat vinkit erilaisten teknisten laitteiden, kuten älypuhelimen hyötykäytöstä. Minullakin on jo muisti- ja ostoslistat kännykässä, mutta seuraavaksi kuvaan sinne myös seminaarimuistiinpanot.

Kunhan saan ostettua itselleni tabletin, ryhdyn myös hyödyntämään pilvipalveluita entistä tehokkaammin. Sampo suosittelee erityisesti ilmaista Evernote-palvelua, jota voi käyttää millä laitteella tahansa.

Kirjan tarjoama viisaus on siinä, että muutamalla, kohtuullisen pienellä tapojen muutoksella saa työpäiväänsä todella paljon enemmän aikaa. Kun hillitsee sosiaalisen median käyttöä, hoitaa sähköpostit tehokkaasti ja suunnittelee työpäivänsä hyvin, aikaa jää myös muuhun.

Parhaan hyödyn kirjasta saat, jos luet yhden vinkin kerrallaan ja testaat sitä viikon verran. Jos niksi tuntuu hyödylliseltä, voit ottaa sen tavaksi. Jos niksi ei mielestäsi toimi, siirry seuraavaan.

Lue lisää Sampon tehokkuusvinkkejä hänen blogistaan Viisas pääsee vähemmällä.

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

1 + 1 =

Post Navigation