Toimisto on kuin toinen koti – Katso tästä toimistosisustamisen trendit

Toimistosisustamisen trendit

Tukholman messujen trendiosaston työhuone voisi olla sekä kotona että työpaikalla.

Tuli piipahdettua helmikuun alussa Tukholman huonekalumessuilla tai ehkä oikeampi termi oli ryntäillä. Olin liikenteessä laivalla ja ideana oli viettää messuilla yksi tehokas päivä. No laivan liityntäbussien aikataulut eivät oikein suosineet suunnitelmaani ja messuilu jäi aivan liian lyhyeksi.

Ensi vuonna tiedän, että jos olen laivalla liikenteessä, niin on syytä yöpyä yksi yö Tukholmassa. Samalla voi nauttia myös Tukholman designviikon tarjonnasta. Tai sitten pitää hypätä lentokoneeseen, sillä silloin messuilla ehtii olla koko niiden aukioloajan.

No, sain kuitenkin hoidettua sovitut tapaamiset messuilla ja niiden perustella voi kyllä sanoa, mikä toimistokalusteissa on tällä hetkellä pinnalla ja mitkä ovat toimistosisustamisen trendit.
Tässä yhteenveto trendeistä. Myöhemmin seuraa postaus tapaamistani kiinnostavista henkilöistä!

Toimistosisustamisen trendit 2017

Kodinomaisuus. Toimistojen rennot sohvaryhmät ja kahvihuoneiden pitkät pirtinpöydät muistuttavat yhä enemmän kotia. Lisäksi monet julkitiloihin suunnitellut kalusteet voisi hyvin ottaa omaan olohuoneeseensa.

Viherkasvit. Erilaisten mittavien kasviseinien lisäksi toimistoissa näkyy nyt yhä enemmän yksittäisiä viherkasveja. Niitä varten oli messuilla omia kalusteita, kuten Jonas Forsmanin EFG:lle suunnitteleman Create-sarjan uuden osat.

Värit. Pastellivärit olivat tänä vuonna astetta tummempia, ja esillä oli paljon lämpöisiä, pehmeitä murrettuja värejä. Lisäksi oli paljon materiaalien omaa värimaailmaa.

Tilanjakajat. Monitilatoimisto jakaa toimiston erilaisiin alueisiin ja tunnelmiin siellä tehtävän työn mukaan. Niinpä messuilla oli monenlaisia tilanjakajia ja kalusteita, jotka erottavat siinä istujan muusta ympäristöstä. Korkea selkäisiä sohvia ja tuoleja, erilaisia liikuteltavia elementtejä, kuten EFG Surroud. Myös erilaisilla säilyttimillä ja säilytyskalusteilla voidaan jakaa tilaa tarpeen mukaan.

Muunneltavuus. Yritykset haluavat kalusteita, joista he voivat itse räätälöidä tarpeeseensa sopivan kokonaisuuden ja joka elää ja muuttuu tilanteiden ja vaikka uusien toimitilojen myötä.

Säilytyskalusteet. Ennen työpöydät ja säilytyskalusteet olivat toimistokalusteiden suurimmat tuoteryhmät. Digitalisaation ja haaveena olevan paperittoman toimiston myötä perinteisten arkistokaappien tarve on vähentynyt hurjasti ja tarvetta on täysin erilaisille säilytysratkaisuille.

Materiaalit. Aidot laadukkaat materiaalit, kuten puu, nahka ja korkki ovat tulossa myös toimistokalusteisiin. Tänä vuonna oli nähtävissä paljon korkkia yksityiskohdissa.

Akustiikka. Nyt toimistoissa kiinnitetään huomiota siihen, miten työntekijöitä voidaan suojella turhilta ärsykkeiltä, kuten ääneltä. Niinpä messuilla oli esillä monenlaisia akustiikkaan liittyviä ratkaisuja.

Erilaisia kevyitä ja siirreltäviä säilytyskalusteita, jotka toimivat myös tilanjakajina näkyi messuilla. Tässä yksi kaappi messujen trendiosastolta.

Ruokailuhuone kotona vai neuvotteluhuone toimistolla? Kodin ja julkisen tilan eron kaventuminen näkyi myös messujen trendiosastolla, jonka oli suunnitellut ruotsalainen bloggaaja ja visualisti Lotta Agatonin.

Skandiformin tyylikäs akustiikkapaneeli.

Sinisen sävyjä näkyi messuilla erityisen paljon. Tässä Skandiformin aulatiloihin sopiva istuin.

Ruotsalaisen Materian Patch-jakkarat oli päällystetty huonekaluteollisuuden ylijäämäkankailla.

NC Nordic Care valmistaa kalusteita julkitiloihin, ravintoloihin ja hoivakoteihin. Tämä Karim Rashidin suunnittelema Manhattan-tuoli sopisi hyvin myös toimistoympäristöön.

Jonas Forsmanin EFG Create -sarja kasvoi tänä vuonna uusilla istuinkalusteilla ja moduulirakenteisiin säilyttimiin tuli uusia osia, kuten vaatteiden ripustamiseen tarkoitettu korkea kehikko.

Muunneltavuus on päivän sana. Tässä EFG:n neuvottelupöydässä kaikki keskisarakkeen osat ovat liikuteltavissa ja vaihdettavissa tarpeen mukaan.

Korkea selkänoja tarjoaa oman rauhan lounaan nauttimiseen tai palaverin pitoon. Kyseessä on EFG:n uusi prototyyppi, josta kerättiin Tukholman messuilla palautetta.

Säilyttimistä ja istumakalusteista koostuva EFG Create antaa mahdollisuuden luoda monenlaisia kokonaisuuksia toimistoihin.

Korkkia näkyi messuilla kalusteiden yksityiskohdissa.

Viherkasvit saapuvat toimistoihin ja niille tarvitaan omat kalusteet. Tässä EFG Createn versio.

Työ liikkuu, mutta virtaa tarvitaan aina. Pistokkeita löytyi monista kalusteista.

Materian My place -työpiste antaa mahdollisuuden työskennellä yhdessä, mutta omassa rauhassa. Kaloo-tuoli on Karim Rashidin käsialaa.

Mr T -jakkara tarjoaa monenlaisia mahdollisuuksia istua.

Nordic Caren Kompis-jakkaran voi kantaa mukanaan palaveriin ja ripustaa seinälle käytön jälkeen.

Skandiformin Phaze-nojatuoleista saa koottua myös näyttävän sohvan. Tuolit kiinnittyvät toisiinsa magneetilla. Suunnittelija on Karim Rashid.

Kinnarps juhli messuilla 75-vuotisjuhlavuottaan ja oli rakentanut värikylläisen pastellinvärisen osaston, joka palkittiin messujen parhaana. Kuvassa Fields-sarjan uusi seinäkkeillä varustettu sohva, joka tarjoaa mahdollisuuden keskittyneeseen työhön.

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

9 + 1 =

Post Navigation