Työhuone Pasila – Unelmien työhuone

unelmien työhuone

Minkälainen olisi unelmiesi työhuone, jos saisit valita ihan itse, missä ja miten työskentelisit? Olisiko se riippukeinu, merinäköalalla varustettu mökki vai viimeisimmällä teknologialla varustettu toimisto?

Täältä näet, millaisessa työhuonessa itse teen töitä.

Pääsin vähän aikaa sitten vierailemaan yhdenlaiseen unelmien työhuoneeseen. Työhuone Pasila on paikka, jossa ainakin kaikki työhyvinvointiin liittyvät asiat oli hoidettu mallikkaasti.
Se sijaitsee Pasilassa ja on syntynyt työeläkeyhtiö Eteran, Elisan, Haltonin ja Iskun yhteistyön tuloksena.

Syyskuun alussa ovensa avannut Työhuone Pasila on tietenkin trendikäs co-working-tila eli yhteisöllinen työtila tai yhteistyöskentelytila. Lisäksi se on jonkin sortin koelaboratorio ja osa tutkimusprojektia, jossa kehitetään työhyvinvointia ja työympäristöratkaisuja. Koekaniineina toimivat Eteran henkilöstö sekä sen asiakkaat ja kumppanit, jotka voivat varata sieltä itselleen työpisteen netin kautta.

Idea Työhuone Pasilasta syntyi Eterassa pari vuotta sitten, kun työeläkeyhtiössä tarvittiin tiloja erilaisten työhyvinvointia lisäävien ja parantavien tuotteiden ja palveluiden testaukseen.

Ensin ajatuksena oli varata joku neuvotteluhuone tällaiseen käyttöön, mutta pian totesimme, että tällaiselle toimistotyön ja työhyvinvoinnin testilaboratoriolle olisi myös asiakkaillamme tarvetta. Puolentoista vuoden kehitystyön tuloksena syntyi sitten Työhuone Pasila, Eteran työhyvinvointipalveluiden päällikkö Tomi Hussi kertoo.

Työhuone Pasilassa on tilaa noin 250 neliömetriä ja se on alkuvaiheessa auki arkisin klo 8-17. Työskentelytilaa on noin 60 henkilölle.

Työhuone Pasila tarjoaa monenlaisia työtiloja

Työhuoneella on erilaisille ihmisille ja erilaisiin työtehtäviin soveltuvia työtiloja, kuten rauhallisen työn pisteet, kahvilamainen verkostoitumistila, esitys- ja näyttelytila, kokoustila ja vetäytymistila.

Tämä on sekä työskentelytila että toimistotyön laboratorio, joka on tietoisesti rakennettu tutkimus- ja työhyvinvointikärki edellä, Eteran työhyvinvoinnin kehittämispäällikkö Jari Ojasti kiteyttää.

Eteran kumppaniyrityksen ovat tuoneet työhuoneelle uusimpia innovaatioitaan arkiseen käyttöön. Osa tuotteista tai materiaaleista on vasta testikäytössä, osa jo myytäviä tuotteita.

Esimerkiksi Iskun toimistokalusteet ovat antimikrobisia eli tartuntoja vähentäviä. Niiden toiminta perustuu kupari- ja hopeateknologiaan, joka estää aktiivisesti tartuntoja syntymästä. Antimikrobisesti päällystetty kaluste vähentää merkittävästi ja jopa eliminoi kokonaan kosketuspintojen kautta leviävät tartunnat. Unelmaratkaisu yhteisölliseen työtilaan, jossa porukka vaihtuu jatkuvasti ja pöpöt leviäisivät helposti.

Työhuone Pasila huomioi hyvinvoinnin

Cubii-polkimilla puolestaan voi treenata samaan aikaan kun näpyttelee tietokonettaan. Pöydän alle asennettavilla polkimilla voi treenata lihaskuntoa ja saada veren kiertämään paremmin.

Iskun ja Humantoolin seisontamatto puolestaan vähentää seisomatyöpisteellä jalkoihin kohdistuvaa rasitetta. Pehmeä materiaali saa myös vaihtamaan painoa jalalta toiselle, jolloin selkäranka saa tarvitsemaansa liikettä.

Työhuone Pasilan sisäilmasta taas vastaa Haltonin automaattinen Vario-ilmanvaihtojärjestelmä. Se reagoi työhuoneen muuttuviin olosuhteisiin, kuten ilman hiilidioksidipitoisuuteen, orgaanisiin yhdisteisiin ja lämpötilaan ja säätää ilmanvaihtoa tarpeen mukaan. Näin työhuoneessa on aina raikas ja puhdas ilma, joka nostaa työntekijöiden vireystasoa.

Miltä kuulostaisi rentouttava pelihetki työn lomassa?

No sekin onnistuu Työhuone Pasilassa Iskun prototyyppikaluste Pelituolissa. Se on täysin uudentyyppinen julkitilojen kaluste, joka mahdollistaa pelaamisen oman kropan liikkeitä käyttäen. Pelituolissa on oma telineensä tabletille, jossa valittu peli pyörii. Näytöllä pyörivää peliä pelataan liikuttamalla tuolia oman vartalon avulla ja taas istumatyössä jumittunut selkä saa tarvitsemaansa liikettä.

Työhuoneen idea- ja taukonurkkaus on lisäksi varustettu erilaisilla taukojumppaan soveltuvilla välineillä, kuten kahvakuulilla, jumppakuminauhoilla ja jumppakepeillä. Lisäksi tilassa on ns. jumppapalloja, joiden päällä istuen työnteko onnistuu myös.

Muutaman viikon kokemuksella työhuoneesta on tullut Eteralle pelkästään hyvää palautetta. Työhuoneen ovat löytäneet erityisesti ennakkoluulottomat yritykset ja työntekijät. Työeläkeyhtiön omakin henkilökunta hallitusta ja johtoryhmää myöten viihtyy tilassa.

Eteran toimitusjohtaja Stefan Björkmanin mukaan työhuone Pasilaan saapuminen antaa irtautumiskokemuksen omasta työpisteestä, vaikka konkreettisesti ollaan edelleen saman katon alla Eteran muiden toimitilojen kanssa.

Moni asiakkaistamme on kiitellyt työhuoneen sijaintia Pasilassa, lähellä Messukeskusta. Sinne voi messujen tiimellyksessä piipahtaa tekemään töitä tai pitämään palaveria, Stefan Björkman toteaa.

Ensi vuoden alkupuolella saadaan ensimmäisiä tutkimustuloksia Työhuone Pasilan käyttäjäkokemuksista ja työhyvinvointia tukevien ratkaisujen toimivuudesta. Kuka tietää, ehkä tulevaisuudessa tällainen unelmien työhuone voi olla myös muuallakin kuin Pasilassa.

tyohuone3
tyohuone1
tyohuone2
tyohuone4
tyohuone6
tyohuone7
tyohuone9
tyohuone8

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

− 1 = 3

Post Navigation