Uuden ajan tapaopas

*Kirja saatu blogin kautta

Etiketti-kirja

Vasta tänä viikonloppuna minulla oli aikaa tarttua toimittajakollega Mirva Saukkolan syyskuun alussa ilmestyneeseen Etiketti-kirjaan (WSOY). Kirja lupaa olla uuden ajan tapaopas, jonka avulla sukkuloit sujuvasti niin työelämässä kuin juhlahumussa.


Mirva suhtautuu etikettiasioihin samalla, rennolla tavalla kuin minäkin. Etiketti ei siis ole turhaa jäykistelyä ja tiukkoja sääntöjä vaan ystävä, jonka neuvoilla selviät monista elämäntilanteista hiukan helpommalla.

Etiketti – käytösopas arkeen ja juhlaan huomioi esimerkiksi viestintäteknologian, kansainvälisen bisneskulttuurin ja monikulttuurisuuden tuomat muutokset tapakulttuuriimme. Kirja antaa myös vinkkejä kuinka selvitä yhä kuvapainotteisemmaksi muuttuvassa kulttuurissamme poseeraamalla tyylikkäästi punaisella matolla tai juhlissa jo itsestäänselvyydeksi käyneen kuvausseinän edessä.
Samalla kirja käy läpi kaikki elämän erityistilaisuudet nimenanto-juhlista Prometheus-leiriin ja häistä eläkkeelle lähtöön.

Mirva nostaa esiin nykyään jo harvinaiseksi käyneitä tapoja, joita voisi mielestäni myös elvyttää. Yksi tällainen on käsin kirjoitettujen kirjeiden tai korttien lähettäminen. Miten hieno ele olisi esimerkiksi käsinkirjoitettu kiitoskortti juhlien järjestäjälle?

Etiketti-kirjassa Mirva tarttuu myös hankalampiin tapakulttuurin normeihin, kuten miten käyttäytyä netin treffisivustoilla ja petikettiin eli kohteliaan seksin aakkosiin.
Lisäksi Mirva jakaa kirjassa vinkkinsä monenlaisten juhlien järjestämiseen ja päivittää pukeutumisetiketin tähän päivään.

Kirja on mainio hakuteos etikettiasioista kiinnostuneelle ja sopii niin työpaikan kuin kodin kirjahyllyyn. Se on myös hyvä lahja rippilapselle tai hääparille.

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

71 − 62 =

Post Navigation