Tee se itse -kalenteri uudeksi vuodeksi

Tee se itse -kalenteri

Tee se itse -kalenteri syntyi helposti, kun löysin yksinkertaisen kalenteripohjan Instagram-kuville Tigerista.

Siitä asti kun vajaa vuosi sitten avasin Instagram-tilini, olen miettinyt, miten saisin sieltä parhaat kuvat talteen ja katseltavaksi muutenkin kuin kännykän näytöltä. Muutaman bloggarituttuni kautta sain vihiä Polagram-sovelluksesta, jonka avulla voi tilata parhaista Instagram-otoksista kivoja paperikuvia, julisteita tai jopa kuvakirjoja. Latasin sovelluksen heti puhelimeeni, mutta kuvien tilaaminen unohtui.

Ennen joulua sain testiin Canonin Selphy CP910 -tulostimen, joka on tarkoitettu nimenomaan laadukkaiden kuvien vaivattomaan tulostamiseen suoraan älypuhelimesta tai kamerasta. Kuvista voi tulostaa mm. valmiita postikortteja, luottokortin kokoisia versioita tai erikokoisia tarroja. Ja mikä parasta tulostimessa on ladattava akku, joten tulostaminen onnistuu vaikka juhlissa tai mökkireissulla.

Itse sekosin pienistä neliön muotoisista tarroista, joihin Instagram-kuvat sopivat mainiosti. Tulostin sellaiset lempikuvistani ja ryhdyin sitten miettimään, mihin raaskisin tarrat liimata. Sattumalta löysin Tigerista mustan pahvisen seinäkalenterin, jossa oli tilaa omille kuville. Niinpä rakensin tee se itse -kalenterin ensi vuodelle rakkaimmista kuvamuistoistani. Jos olisin keksinyt idean tee se itse -kalenterista aikaisemmin, olisi tämä ollut myös mainio joululahjaidea.

Selphy3

Selphy-tulostin printtaa kuvat suoraan älypuhelimesta, kamerasta, usb-tikulta tai muistikortilta.

Tarrakuvilla on myös helppo merkitä erilaiset kotitoimiston säilytyslaatikot. Otin kännykällä lähikuvat klemmareista, nastoista ja muista toimistotarvikkeista, tulostin tarrakuvat ja liimasin ne säilytyspurkkien ja -laatikoiden kylkeen. Näin tiedän, mitä missäkin on.
Tämä olisi myös mainio tapa vihdoin järjestää vaatekaapissa pinoissa seisovat kenkälaatikot. Kun jokaisen laatikon päädyssä olisi kuva sen sisältämistä kengistä, löytyisivät halutut jalkineet huomattavasti helpommin. Täytyypä tutustua alennusmyyntien tarjontaa, josko Selphy-tulostin olisi jossain tarjouksessa.

Selphy5

Neliömäiset tarrat sopivat hyvin myös erilaisten säilytyslaatikoiden merkitsemiseen.

 

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

2 + = 7

Post Navigation