Nyt vietetään Kirjalla kuntoon -teemaviikkoa!

Kirjalla kuntoon
Tässä on kerrankin sellainen kunnonkohotusprojekti, johon ilmoittaudun ilolla mukaan! Tällä viikolla vietetään nimittäin ensimmäistä kertaa valtakunnallista Kirjalla kuntoon -viikkoa. Se on osa Kirjan vuosi ry:n koordinoimaa Kirja-Suomi 2017 -hanketta, joka puolestaan on osa Suomi 100 -juhlavuotta.

Tämän hauskan kunnonkohotusviikon aikana voi tutustua uusiin hyvinvointiin ja terveyteen liittyviin kirjoihin, joita tilastojen mukaan kirjoitetaan, ostetaan ja luetaan vuosi vuodelta enemmän.
Ja yllätys, yllätys, lukijoita kiinnostavat tämä aihepiirin kirjat juuri alkuvuodesta, niinpä Kirjalla kuntoon -teemaviikkoa vietetään 23.-29.1.

Teemaviikon aikana kirja-ala eli kustantajat ja kirjakaupat tarjoavat lukijoille aktiivisesti hyvinvointiin ja terveyteen liittyvää kirjallisuutta. Jokainen viikonpäivä on lisäksi saanut oman erikoisteemansa. Maanantai 23.1. on elämänhallinnan päivä, tiistaina 24.1. keskitytään ravintoon, keskiviikkona 25.1. pohditaan henkistä hyvinvointia, torstaina 26.1. paneudutaan liikuntaan ja perjantaina 27.1. ihmetellään ihmissuhteiden kiemuroita. Ja viikonlopun voikin sitten viettää valitsemiensa kirjojen parissa!

Sähköpostiini tulleiden kustantamoiden lehdistötiedotteiden perusteella voin sanoa, ettei hyvästä lukemisesta ole pulaa tämän teemaviikon eikä koko kevään aikana.

Tässä lukuvinkkini uuden vuoden terveellisempään aloitukseen!

Maanantai / elämänhallinta.
Jenni Selosmaan perusteellisilla vinkeillä ja ohjeilla sinustakin voi tulla Kukkaron kuningatar (Atena 2017). Kirja kertoo kahdeksan askelta taloudelliseen hyvinvointiin ja esittelee perusteellisen talouden treeniohjelman, jonka avulla raha-asiat pannaan järjestykseen.
Sanna Wikströmin Unelmakarttakirja (Otava 2016) puolestaan herättelee uskallusta omien unelmien äärelle ja lisää luovuutta ja mielikuvitusta. Tehtäväkirjan avulla jokainen voi luoda oman voimakirjan, joka vahvistaa unelmia nyt ja tulevaisuudessa.

Tiistai / ravinto.
Elintarviketieteiden lisensiaatti Eeva Voutilaisen ja ruokatoimittaja Soili Soisalon kirjassa Ruokarytmi (Tammi 2017) tarjoillaan uusin tutkimustieto ruokarytmistä ja sen vaikutuksesta jaksamiseen ja aineenvaihduntaan tiiviinä pakettina ja höystetään se mutkattomilla resepteillä.

Keskiviikko / henkinen hyvinvointi.
Hygge oli viime vuonna ilmiö ja tässä on kirja, joka loi ilmiön. Tanskalaisten onnellisuuden salaisuudeksikin kutsutun hyggeilyn salat ja vinkit yksissä kansissa tarjoilee Hygge – Hyvän elämän kirja (Readme 2017).

Torstai / liikunta.
Joskus salitreeni kannattaa vaihtaa metsäretkeen, jonka aikana sielu lepää, keuhkot saavat happea ja treenattua tule siinä sivussa. Metsien kätkemä -luontoretkeilykirja (Gummerus 2016) vie meidät matkalle Suomen kauneimpiin luontokohteisiin. Kirja tarjoaa sekä käytännön vinkkejä luontoretkeilyyn että kiinnostavaa tietoa jokaisesta retkikohteesta.

Perjantai / ihmissuhteet.
Olen lukenut Jenny Belitz-Henrikssonin kaksi aikaisempaa kirjaan ja jo niiden perusteella voin suositella hänen uusinta teostaan Sisäinen minä – Uusi elämä eron jälkeen (Readme 2016). Jokainen eron läpi käynyt tietää sen tunnemyrskyn ja tunteiden vuoristoradan, joka vaan on käytävä läpi, ennen kuin elämässä voi mennä eteenpäin. Tämä kirja auttaa erilaisia tuntemuksia käsittelevien ajatelmien avulla eronnutta eteenpäin, kohti jotain parempaa kuin koskaan ennen.

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

+ 32 = 41

Post Navigation