Vihdoinkin työhuone on valmis!

Kaappi ja artek

Tai no, jos rehellisiä ollaan niin tulostimen alle etsin edelleen sitä täydellistä retrojakkaraa tai hätätapauksessa jotain kivaa ratkaisua Ikeasta. Myös muutama taulu sopisi seinälle ja oikeastaan haluaisin uuden tulostimen tuon vanhan romun tilalle. Mutta kaikki aikanaan…

Olin alun perin suunnitellut työhuoneen sisustuksen aivan toisenlaiseksi. Huoneeseen piti tulla kummi-tädiltä peritty ihana tiikkinen kirjahylly, joka olisi sointunut värinsä puolesta työpöytääni. Ennen kuin ehdimme raahata kirjahyllyn painavan alakaapiston yläkertaan, mieheni onneksi teki tarkentavia mittauksia. Tulos oli se, että joko huoneen tai terassin ovi osuisi kirjahyllyyn, riippuen siitä, mille seinälle se laittaisi.

Tästä masentuneena unohdin koko sisustusprojektin varmaan kuukaudeksi, kunnes muistin enon kellarissa seisovan vanhan 50-luvun kaapin. Kaappi oli seissyt kellarissa vuosikymmeniä, mutta se oli mittasuhteiltaan kuin luotu työhuoneen arkistokaapiksi. Väriltään kaappi oli kirkkaan punainen, mutta en antanut sen häiritä. Kaappi mahtui juuri ja juuri autoni kyytiin, joten kuljetus Tallinnaan ei onneksi muodostunut ongelmaksi.

Kotona kaappi sai pintaansa puolikiiltävää mustaa maalia. Olen lopputulokseen ihan tyytyväinen vaikka en mikään varsinainen kalustemaalari olekaan. Kaapin maalaamisen jälkeen löytyi sopiva lamppu Bauhausista ja elämää nähnyt lepakkotuolikin löysi työhuoneesta paikkansa. Työpöytä ja -tuoli olivat muuttaneet mukana Helsingistä.

kirjat ikkunalaudalla

Iloisen kummipojan kuva on ikkunalaudalla Vitran Vegetal-tuolin pienoismallin kanssa.

lasit ikkunalaudalla

Perityt ja lahjaksi saadut värikkäät lasiesineet tuovat väriä muuten valkoiseen huoneeseen.

ilmoitustaulu seinällä

Everyday designin paperikassitelineeseen kerään toimiston keräyspaperit. Käytännöllinen ja kaunis esine!

Parasta työhuoneessani ovat leveät ikkunalaudat, jossa ovat käden ulottuvilla lukemista odottavat tietokirjat ja tärkeät käsikirjaston opukset. Toisella ikkunalaudalla on tilaa värikkäille lasiesineille. Kuvausvaloille, jalustalle ja kameralaukulle on oma pieni kolonsa kaapin vieressä.

Yksi työhuoneen kivoimmista esineistä on Visual conceptin magneettitaulu. Se näkyy tuossa ylläolevassa kuvassa työpöydän vieressä. Tauluun voi kirjoittaa asioita muistiin (kyllä, tekstin saa pyyhittyä pois) tai kiinnittää siihen papereita tai inspiroivia kuvia magneeteilla. Tämä on niin kiva juttu, että siitä tulee oma postauksensa vielä tällä viikolla.

lepakkotuoli

Lepakkotuoli odottaa uutta päällistä. Haaveissa on konjakinruskea nahka, mutta nahkapäällisen hinta on toistaiseksi kukkarolle liikaa.

valmis työhuone

Ikean punoskassissa säilytetään vilttejä. Niille on käyttö terassilla, jonne pääsee suoraan työhuoneesta.

säilytyspurkit

Vanhoihin Riihimäen lasipurkkeihin olen säilönyt toimistotarvikkeet.

Eevan nimi

Vanhan puukaapin historia paljastui maalatessa. Kaapin takaseinässä oli mummini vanhan lottatoverin nimi ja osoite. Tämä asui mummini ja ukkini luona vähän aikaa 1960-luvulla ja on näköjään jättänyt kaapin jälkeensä muutaessa muualle.

Kaappi1

Tästä se uusi sisustusinto alkoi!

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

33 − 30 =

Post Navigation