Viherkasvit viimeistelevät sisustuksen!

viirivehka_plantagen

Erilaiset vehkat, kuten viirivehka ovat hyviä sisäilman puhdistajia.

Kohta puoli vuotta kestänyt työhuoneen sisustusprojekti on vihdoin loppusuoralla. Kalusteet ovat paikoillaan, ihana, iso ilmoitustaulu seinällä, lamppu katossa ja jopa muutama viherkasvi on löytänyt paikkansa huoneesta. Nyt pitäisi vaan ehtiä napata kuvat huoneesta blogiin!

Tykkään viherkasveista ja erilaista orkideoista paljon, mutta en voi sanoa olevani mikään erityinen viherpeukalo. Kastelu unohtuu monesti, lannoittamista en paljoa harrasta, enkä jaksa asetella kotiin mitään erityisiä kasvilamppuja pimeiden talvikuukausien ajaksi. Niinpä panosta kasveissa helppohoitoisuuteen. Uudessa kodissa viherkasvien viihtymistä auttavat myös isot ikkunat ja leveät ikkunalaudat kaikissa huoneissa.

Työhuonetta ja olohuonetta koristaa anopinkieli, joka Plantagenin mukaan on yksi tämän syksyn trendiviherkasveista. Se on helppohoitoinen, viihtyy hyvin huoneenlämmössä eikä tarvitse erityistä huolenpitoa lepokaudella. Lisäksi ostin kaapin päälle palmuvehkan, jonka veistoksellisista ja kiiltävistä lehdistä tykkään erityisesti. Myös se on helppohoitoinen kasvi, joka selviää pitkistä kuivista kausista juurimukuloidensa avulla.

Viherkasvit ovat myös hyvä tapa huolehtia sisäilman laadusta sekä kotona että töissä. Ne nimittäin puhdistavat huoneilmaa tehokkaasti tuottamalla happea ja poistamalla hiilidioksidia, formaldehydejä sekä huoneilman mikrobeja. Samalla ne auttavat jopa paranemaan flunssasta nopeammin. Tutkimusten mukaan toimistoissa, jonne on tuotu viherkasveja, henkilökunnan sairauspäivät ovat vähentyneet. Jo muutama viherkasvi omalla työpöydällä puhdistaa ilmaa tehokkaasti. Viherkasvit myös kosteuttavat huoneilmaa, jolloin iho ei kuivu niin helposti ja hengittäminen on helpompaa.

Nasan tutkimusten mukaan ilman epäpuhtauksien puhdistamiseen riittää yksi viherkasvi 10 neliömetriä kohti. Sisäkasveista parhaiten ilmaa puhdistavat erilaiset vehkat, muratti ja limoviikuna. Formaldehydiä sisäilmasta parhaiten poistaa puolestaan rönsylilja. Muita erinomaisia sisäilman puhdistajia ovat esimerkiksi anopinkieli, kultaköynnös, aasinkorva, gerbera, reunustraakkipuu, krysanteemit, hirvensarvi- ja sulkasaniainen sekä kulta- ja vuoripalmu.

 

*Kuva: Plantagen

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

− 1 = 3

Post Navigation