Viime vuoden parhaat hetket Instagramissa

bestnine

Ansaittu neljän päivän joululoma on ohi ja tänään oli edessä paluu arkeen. Teki todella hyvää olla kokonaiset kolme päivää ilman läppäriä, nukkua pitkään ja tehdä kaikkea muuta (lue: katsella sarjoja, lukea kirjoja ja syödä suklaata).

Parin päivän kuluttua on uusi vuosi ja nyt olisi aika jotenkin paketoida tämä vuosi kasaan. En ole siihen ihan vielä valmis, eikä yhteenveto tunnu nyt luonnistuvan. No onneksi on Instagramin puolella mainio bestnine-sovellus, joka kasaa omasta kuvavirrasta vuoden yhdeksän eniten tykkäyksiä saanutta kuvaa ja tekee niistä kollaasin. Onhan tämänkin yksi tapa katsoa taaksepäin mennyttä vuotta.

Pakko oli ladata sovelluksella samanlainen bestnine-kollaasi myös vuodesta 2015 ja vertailla niitä vähän keskenään. Mitä oli vuodessa tapahtunut, oliko tapahtunut kehitystä vai menty mahdollisesti taaksepäin?
No ainakin tämä vuoden 2016 kollaasi, jotenkin kuvaa blogia ja tekemisiäni paremmin kuin edellisen vuoden tuotos, jossa korostuivat mielestäni varsinkin blogini kannalta epäoleelliset aiheet liikaa. Tänä vuonna olenkin miettinyt tarkemmin, mitä kuvia Instagramiin olen ladannut.

Myös kuvien ja tykkäysten määrässä on tapahtunut hienoa kehitystä! Vuonna 2015 olin ladannut 135 kuvaa ja saanut niille 589 tykkäystä. Tänä vuonna kuvia oli 172, mutta tykkäyksiä peräti 2 372!
Toki parannettavaa on, sillä en suinkaan vielä lataa Instagramiin vähintään yhtä kuvaa per päivä, mikä olisi suositeltavaa.

Tänä vuonna kollaasissa oli sopivasti työtä ja hyggeilyä, mutta ehkä vielä muutama kukkakuva liikaa. Viime vuonna ruokakuvia puolestaan oli todellisuuteen verrattuna turhan monta. No toisaalta on pakko myöntää, että harvemmin toimistotyöstä tai läppärin ääressä istumisesta visuaalisesti saa kovin inspiroivia kuvia ilman mittavaa lavastamista.

Kuluvan vuoden kuvissa näkyvät myös rakas Pyötsaaren mökki, jossa vietin viimeisen kesän, nykyinen kotikaupunki Tallinna ja oma rakas koti, jossa tehdään työtä ja rentoudutaan.

Instagram-haaste ensi vuodelle

Ehkä ensi vuoden tavoitteeni on kuitenkin tuoda Instagram-tililleni entistä enemmän blogin aihepiiriin liittyvää inspiroivaa kuvamateriaalia. Siinä on muuten haastetta kerrakseen! Onneksi heti alkuvuodesta on luvassa muutamia mielenkiintoisia matkoja, joilta varmasti saan inspiroivaa kuvamateriaalia, mutta niistä lisää myöhemmin.

Toisaalta nyt minulla on hommaan todella hyvät työkalut, sillä osallistui marras-joulukuussa bloggaaja Veera Rusasen Instagram-haasteeseen, jonka tarkoitus oli kolminkertaistaa oman tilin seuraajamäärä jouluun mennessä. En ihan saanut kolminkertaistettua määrää, mutta hyvillä vinkeillä ja kohtuullisen pienellä työmäärällä seuraajamäärä kasvoi lyhyessä ajassa niin paljon, että seuraan oppeja myös jatkossa.
Veeran hyödyllisiä vinkkejä bloggaamiseen ja somen käyttöön voit lukea hänen blogistaan.

Mites siellä ruudun toisella puolella, onko teillä tapana tehdä jonkinlainen yhteenveto kuluneesta vuodesta?

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

38 − 37 =

Post Navigation