Hyvinvointia Viron terveyskylpylöistä

Energialabyrintti

Matkalla Pühajärven kylpylään latasimme energiavarastomme paikallisessa kivilabyrintissa.

Moni meistä tuntee jo Tallinnan spat, mutta oletteko koskaan vierailleet virolaisessa terveyskylpylässä? Erona tavalliseen spahan on se, että terveyskylpylän hoidoista nautitaan lääkärin vastaanoton jälkeen ja hoitoja otetaan esimerkiksi viikonlopun tai viikon aikana kuuriluontoisesti. Lääkärin laatimaan kuntoutussuunnitelmaan voi esimerkiksi kuulua mineraalivesi- tai mutakylpyjä, suolahoitoa ja hierontaa.


Luonnonmukaisuus ja luomutuotteet ovat nykyään trendi myös Viron kylpylöissä, joten monessa paikassa käytetään jo luomukosmetiikkaa ja luonnontuotteita erilaisissa hoidoissa.
Pääsin työni puolesta viime kesänä tutustumaan Kaakkois-Virossa sijaitseviin kolmeen eri terveyskylpylään ja niiden hoitoihin. Kaikki terveyskylpylät sopivat mainiosti sekä rentouttavan hyvinvointiloman että työporukan kokous- ja työhyvinvointipäivän viettoon.

Värskan terveyskylpylä

Lämmijärven rannalla, aivan Viron itärajalla sijaitseva Värskan terveyskylpylä tarjoaa iholle hyvää tekeviä mutakylpyjä ja maan uumenista pulppuavaa mineraalivettä, joka tekee hyvää sisäisesti ja ulkoisesti nautittuna. Kylpylävieraat voivat nauttia eri vahvuista mineraalivettä pitkin päivää.

Vahvin mineraalivesi, Värskä nro. 6, on tarkoitettu kylpyihin, jotka rauhoittavat, auttavat ihotulehduksiin, unihäiriöihin, stressiin ja aineenvaihdunnan häiriöihin. Lämpimät järvimutakylvyt puolestaan auttavat nivelvaivoihin, parantavat verenkiertoa ja rentouttavat.

Ulkoisilta puitteiltaan Värskan kylpylä on matka Viron neuvosto-menneisyyteen, sillä majoitus- ja hoitohuoneen ovat edelleen hyvin laitosmaiset, eikä tarjolla ole ylellistä spa-tunnelmaa. Kylpylässä on muutama sviitti, jotka ovat varustetasoltaan lähempänä laadukkaita hotellihotellihuoneita. Kylpylän naapurissa sijaitsee modernimpi vesipuisto, jossa on valikoima erilaisia altaita, saunamaailma, kuntosali ja kauneushoitola.

Varska_1

Värskan terveyskylpylä avasi ovensa vuonna 1980.

Varska_3

Värskan terveellistä mineraalivettä saa ostaa kaupoista ympäri Viroa.

Varska_2

Eri vahvuista mineraalivettä nautitaan myös sisäisesti kylpyläpäivän aikana.

Varska_4

Lämmin järvimutakylpy rentouttaa ja parantaa verenkiertoa.

Kubijan luontokylpylä

Seutumaalla sijaitseva Kubijan luontokylpylä on erikoistunut luomuhoitoihin, joissa hyödynnetään luonnon antimia. Kylpylässä voi nauttia esimerkiksi merisuola- ja kamomillajalkakylvystä tai suola-hunajahieronnasta. Kylpylän erikoisuus on moderni uniklinikka, jossa tutkitaan unihäiriöiden syitä ja tarjotaan apua ja hoitoa uniongelmiin. Kubijassa on lisäksi laadukas kylpylä- ja saunaosasto. jossa on viisi erilaista allasta ja kolme erilaista saunaa. Kylpylän sijainti luonnon keskellä, järven rannalla on ihana.

Kubija_1

Kubijan kylpylän erikoisuus on uniklinikka, jossa tutkitaan erilaisia unihäiriöitä ja nukahtamisvaikeuksia.

Kubija_3

Eko-sviitin sisustuksessa on käytetty paikallisia luonnonmateriaaleja.

Kubija_2

Viihtyisistä hotellihuoneista on näkymä ympäröivään luontoon.

Pühajärve spa & lomakeskus

Lähellä Otepään kaupunkia sijaitseva Pühajärven kylpylä ja lomakeskus ovat puitteiltaan lähinnä Tallinnan lähistöllä sijaitsevia kartanokylpylöitä. Pühajärvellä on terveyskylpylätoiminnan lisäksi tarjolla hyvä valikoima spa-hoitoja. Lyhyen matkan päässä kylpylästä ovat ratsastustila, golfkenttä ja seikkailupuisto. Lomakeskuksessa voi harrastaa mm. tennistä, hiihtoa, keilaamista, luistelua, ja koripalloa. Kylpylän oman uimahallin ja saunan käyttö kuuluvat huonehintaan.
Kylpylän ravintola on erikoistunut luomuruokaan ja maukkaita ruokia ja juomia voi nauttia myös kylpylän pubissa, kesäterassilla tai tornikahvilan kattoterassilla, josta aukeaa upea näköala Pühajärven kartanopuistoon, joka on luonnonsuojelualue.
Pühajärvellä on myös kokouskeskus, jonka tiloissa onnistuu kokous jopa 100 hengelle.

Puhajarve_1

Pühajärven kylpylän tornikahvilan kattoterassilta aukeaa hieno näköala ympäröivään puistoon.

Puhajarve_2

Hotellissa on 87 kahden hengen huonetta ja 12 sviittiä.

Puhajarve_3

Kylpylän oman uimahallin käyttö kuuluu huonehintaan.

puhajarve_4

Pühajärven kylpylän ravintola on erikoistunut luomuruokaan.

 

Tallenna

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

32 + = 41

Post Navigation