Yrittäjänä unelmien työpäivästä voi tehdä päivittäin totta

Unelmien työpäivä

Tiesitkö, että tänään on unelmien työpäivä? Kyseinen tapahtuma järjestetään nyt jo neljättä kertaa peräkkäin. Unelmien työpäivän taustalta löytyvät työhyvinvointiverkosto Work goes happy ja terveysjärjestöjen yhteinen Yksi elämä -terveystalkoot. Ideana on kannustaa rikkomaan arjen rutiineja työpaikalla sekä jakaa työntekoon liittyviä unelmia.

Juuri sinä voit tänään järjestää työpaikalla työhyvinvointia edistävän teon tai tehdä muille tavanomaista paremman työpäivän. Eikä haittaa, jos olet etätöissä omassa keittiössä. Tee silloin omaa työhyvinvointiasi edistävä teko tai kutsu kollegat unelmien työpäivä -teemaisille kahveille Teamsiin. Kahvittelun ohessa voitte suunnitella, mitä kivaa sitten tehdään, kun kaikki ovat takaisin toimistolla.

Tavoitteena on se, että niistä pienistä arkisista teoista, jotka kehittävät työyhteisön arkea parempaan suuntaan, tulisi uusi rutiini, jonka ansioista yhä useampi meistä voisi paremmin.

Elämä ei ala vasta työpäivän jälkeen

Tosiasia on se, että suurin osa meistä viettää työn parissa, työpaikalla tai kotona, vähintään kahdeksan tuntia päivässä. Päälle voivat tulla vielä työmatkat. Työ on aika iso osa arkeamme ja vie aikaamme, halusimme sitä tai emme. Eikö siis olisi mukavampaa, jos työn parissa työpaikalla vietetty aika olisi mahdollisimman mukavaa? Kaikkiin asioihin ei itse työyhteisössä voi vaikuttaa, mutta aika moneen kuitenkin voi. Eikä mikään asia muutu, ellei joku ota sitä puheeksi ja tee edes ehdotusta muutoksesta.

Jos hyvä kahvi ja kävelykokoukset tekisivät sinun työpäivästäsi paremman, niin mitä jos ehdottaisit niitä työpaikalla muillekin. Eihän sitä koskaan tiedä, jos joku vaikka innostuu. Ja pomolle tiedoksi, että hyvä ilmapiiri työpaikalla näkyy ulospäin asiakkaille ja kumppaneille ja sillä on kiistaton yhteys myös hyviin tuloksii.

Onko yrittäjällä aina unelmien työpäivä?

Olisipa kiva sanoa, että kyllä, mutta tuskin kenelläkään meistä on aina unelmien työpäivä. Ei työntekijöillä, eikä yrittäjillä. Paitsi niillä täydellistä Instagram-elämää elävillä tyypeillä, joilla ei koskaan ole huonosti nukuttuja öitä, järkyttäviä deadline-sumia ja kirjoitusblokkeja 😊

Toki yrittäjyyden etuja on se, että aika monesta omaan työhyvinvointiin vaikuttavasta asiasta voi päättää itse, eikä tarvitse kysellä muiden mielipidettä.

Omalla kohdallani tämä tarkoittaa sitä, että tärkeitä palavereja ei pidetä aikaisin aamulla, kalenterista varataan säännöllisesti päiviä pelkkään kirjoittamiseen, töitä voi tehdä myös sängyssä ja kesken työpäivän on täysin sallittua lähteä kävelylle, pestä pyykkiä, täyttää tiskikonetta tai imuroida. Lisäksi tarjolla on aina tummapaahtoista kahvia ja omenia, jotta työteho pysyy tasaisena, sekä kauniita muistikirjoja, joihin voi kirjoitella kuolemattomia ideoita tai aina ajankohtaisia to do -listoja.

Aikaisemmin minulla oli tapana kirjata to do -listoille vain niin sanotusti pakolliset ja arkiset asiat. Nyt korona-aikana, kun töiden määrä on vähentynyt, on ollut enemmän aikaa miettiä asioita, jotka parantaisivat omaa työhyvinvointia ja jaksamista myös silloin kun on kiire. Tulin siihen tulokseen, että arkista aherrusta jaksa paremmin, kun tehtävälistoilla on myös jotain kivaa. Niinpä kalenterissani lukee nykyään perjantaina kohdalla ”osta kukkia kotiin” ja lauantain kohdalla ”leipominen & ruoanlaitto”. Lisäksi olen varannut keskiviikkoaamut eräälle kirjoitusprojektille, jonka lopputuloksesta ei vielä ole tietoa, mutta joka tuottaa minulle iloa viikoittain.

Minkälainen on unelmieni työpäivä?

Olin merkannut tämän vuoden unelmien työpäivän kalenteriin jo hyvissä ajoin ja päättänyt julkaista aiheesta postauksen blogissani. Olin myös päättänyt miettiä etukäteen, mitkä asiat kuuluvat unelmieni työpäivään ja toteuttaa niitä tänään.

Mutta kuten niin monesti, arki astui kuvaan ja sotki suunnitelmat. Miettiminen jäi tähän aamuun. Päätin kuitenkin aloittaa unelmieni työpäivän jo hyväksi havaitulla tavalla: iso mukillinen maitokahvia, verkkainen lukuhetki ja kirjoitustuokio ennen sähköpostin avaamista ja töihin ryhtymistä. Lisäksi tarkoitus on iltapäivällä mennä kävelylenkille nauttimaan kauniista syysilmasta.

Se mikä tästä unelmieni työpäivästä puuttuu, on inspiroiva kohtaaminen toisten ihmisten kanssa. Syynä on koronavirus, joka on taas lähtenyt leviämään vauhdilla. Omalla kohdallani se on vähentänyt työmatkustusta Suomeen ja saanut välttämään isoja tapahtumia sekä kasvokkain kohtaamisia. Niitä kaipaisin vielä unelmieni työpäivää täydentämään.

Kerro kommenttiboksissa, minkälainen on sinun unelmien työpäiväsi!

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

− 2 = 7

Post Navigation