Muistikirjoja & mahtavaa kahvia Vilnassa

Viime aikoina olen yrittänyt pysyä kaukana sekä kirja- että paperikaupoista. Kyseessä on itsesuojeluvaisto, sillä tiedän miten käy, kun astun sisään johonkin lempikauppaani. En pääse sieltä ulos ostamatta mitään, ja kotona odottavat pinot muistikirjoja ja kasat lukemattomia kirjoja vain kasvavat.

Syyskuussa olin työmatkalla Liettuassa ja onnekseni matkajutun teko suorastaan vaati piipahtamaan ihanassa cafe Rastinessa, joka on paperikaupan ja kahvilan yhdistelmä. Voiko olla mitään parempaa kuin kahvila, josta saa hyvää kahvia ja odotellessa voi ostella muistikirjoja ja muita ihania toimistotarvikkeita!

muistikirjoja

Cafe Rastine sijaitsee aivan Liettuan pääkaupungin Vilnan vanhan kaupungin kupeessa ja myös lähellä Vilnan modernin taiteen museota, joka ainakin ulkokuorensa perustella olisi käymisen arvoinen paikka. Tällä kertaa aika ei kuitenkaan riittänyt siellä piipahtamiseen.

Kattava valikoima muistikirjoja

Hyvän kahvin ja herkullisten kakkujen ja leivosten lisäksi cafe Rastinessa on tyylikkäästi kuratoitu tuotevalikoima. Myynnissä oli niin monenlaisia muistikirjoja, kaikenlaisia kyniä, hauskoja tarroja, tyylikkäitä toimistoreppuja, laaja valikoima taide- ja designkirjoja sekä taideprinttejä ja postikortteja. Tarjolla oli niin japanilaisia brändejä kuin paikallisten taiteilijoidenkin töitä.

Minä käytin aikani hiplaamalla kaikkia kaupan ihanuuksia samaan aikaan kun valokuvaaja Elina Simonen otti kuvia juttuumme. Sain kuitenkin hillittyä itseni, enkä ostanut mitään. Vaikka muutama postikortti ja eläinaiheinen paperitaittelusetti jäivätkin harmittamaan. Kännykkäkuvia sitten otinkin paikasta sitäkin enemmän. Tiedän minne palaan seuraavalla Vilnan matkallani. Kahvilalla on myös kiva verkkokauppa, mutta se on liettuankielinen, joten käyttö vaatii ainakin itseltäni Google translaterin käyttöä….

muistikirjoja

Egle Plytnikaiten sienet

Huomioni herättivät kahvilan seinällä olleet tyylikkäät julisteet, jotka yhdistivät naisfiguureita sieniin. Päästä kasvava kantarelli muuttui kuvassa tyylikkääksi hiuslaitteeksi. Työt olivat liettualaisen taiteilija ja kuvittaja Egle Plytnikaiten käsialaa ja erityisesti tehty cafe Rastinelle. Eglen sienikuvitukset koristivat myös kahvilan ikkunoita. Sieniprinttejä oli myynnissä postikortteina ja julisteina. Harmittaa kun en ostanut postikorttia muistoksi!

Eglen nettisivujen mukaan hänen töitään on nähty myös The New York Timesin, The Wall Street Journalin ja Monoclen sivuilla. Hauska yksityiskohta oli se, cafe Rastine tarjoilee myös sienenmallisia leivonnaisia. Liekö ne suunniteltu Eglen teosten inspiroimina.

Tyytyväinen ilme kertoo siitä, että vihdoinkin pitkän tauon jälkeen olen päässyt ihanaan paperikauppaan.

Jos sinäkin tykkäät ihanista toimistotarvikekaupoista, niin piipahda Tartossa sijaitsevassa Kiiks & Knihv -putiikissa. Se on myös yksi suosikkikaupoistani!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

+ 37 = 46

Post Navigation