Kirja, joka lupaa tappaa kiireesi

Kiireentappoase

Juha Wiskarin kirjoittama Kiireentappoase (SanomaPro 2014) on taas yksi kiirettä käsittelevä bisneskirja vai pitäisikö sanoa selfhelp-opas. Kirjassa puhutaan itsensä johtamisesta ja sen vaikutuksista jokapäiväiseen kiireeseen. Wiskarin mukaan jokainen meistä pystyy tappamaan ainakin osan kiireestä ja tekemään enemmän vähemmällä, nopeammin ja paremmin. Aika paljon luvattu.

Omaan makuuni kirja oli turhankin analyyttinen ja analysoiva, sillä olen enemmän erilaisten vinkkilistojen ja tiivistetyn tiedon ystävä. Kiinnostavia kirjassa olivat työelämän tositarinat, joissa seikkaili kirjailijan ystävä, Kunkku. Hänen kokemuksensa alaisten ja oman esimiehen ristitulesta ovat varmasti tuttuja monelle.

Parasta antia kirjassa olivat erilaiset itsearviot, kuten Minä työssäni -kartoitus, jonka avulla lukija pystyy kartoittamaan mihin oma työaika loppujen lopuksi kuluu. Tulokset voivat nimittäin yllättää.

Opiskelin itse työn ohessa viitisen vuotta sitten ja yksi opintoihin liittyvä tehtävä oli oman ajankäytön kartoitus. Olin pitänyt itseäni tehokkaana työntekijänä, mutta kartoitus paljasti, että normaalin työajan puitteissa tein tehokkaasti yhtä työtä vain muutaman minuutin jaksoissa. Kun toimisto hiljeni neljän jälkeen iltapäivällä, pystyin vasta paneutumaan keskittymistä vaativiin kirjoitustöihin. Tämä venytti työpäiviä kohtuuttomasti. Nykyään teen paljon etätöitä ja tuottavuuteni on parantunut sen myötä huimasti.


Tässä muutamia Juha Wiskarin vinkkejä kiireen tappamiseen:

– Varaa ja organisoi enintään 60 % päivästäsi
– Listaa tehtävät asiat ja merkitse niihin tärkeysluokka
– Tee yksi tehtävä kerrallaan loppuun, ei multitaskingia
– Delegoi tehtävät, jotka eivät kuulu sinulle
– Eliminoi erilaiset ajanhaaskaajat
– Hoida rutiinit sopivana aikana alta pois

 

One Thought on “Kirja, joka lupaa tappaa kiireesi

  1. It’s reasonable to say that numerous men and women appreciate and revere Charlie Bronson. Whether or not this is right or wrong is not necessarily for me to decide. But what can easily be stated practically without worry about of contradiction is that Bronson’s life and notoriety marks him out as a one of a kind persona.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

89 − 85 =

Post Navigation