Kosteutta iholle kollageenista

Vivania kollageeni

Kollageeni on ihon hyvinvoinnille tärkeä proteiini ja ihon luonnollinen ainesosa, joka auttaa ihoa säilyttämään kiinteytensä ja kimmoisuutensa. Nuoresta ja terveestä ihosta keskimäärin 75 prosenttia koostuu kollageenista.
Ikävä uutinen on se, että ikääntymisen myötä elimistön kyky valmistaa kollageenia heikkenee ja sen vuoksi ihon kimmoisuus ja elinvoimaisuus vähenevät. Elimistön kyky tuottaa kollageenia alkaa vähentyä jo parikymppisenä ja nelikymppisenä kollageenin tuotanto loppuu käytännössä kokonaan, ellei elimistölleen anna vinkkiä tuotannon uudelleen aloittamiseksi tablettien muodossa.

Olen itse testannut nyt lähes kahden kuukauden ajan Hankintatukun uusia Vivania Beauty Collagen -tabletteja. Ravintolisän luvataan tasoittavan juonteita, lisäävän ihon kosteutta ja kimmoisuutta ja antavan iholle uutta elinvoimaa.
Kuivaihoisena suurin huomaamani muutos on ollut se, että iho ei ole niin herkästi reagoinut vaikkapa rasvauksen unohtamiseen ja on kestänyt kesän ensimmäiset auringon säteet hyvin, kuivumatta lisää. Iho on myös väriltään tasaisempi.

Yhdessä Vivania Beauty Collagen -tabletissa on 1000 mg kollageenia ja suositusannos on 5 tablettia päivässä. Tabletit ovat sisältämänsä kollageenimäärän takia aika isokokoisia, joten ne kannattaa huuhdella alas kunnon vesimäärällä tai pilkkoa puolikkaiksi.
Annostuksen voi tarvittaessa nostaa jopa 10 tablettiin päivässä. Suurempi annostus voi olla tarpeen iäkkäämmillä henkilöillä, jotta elimistön oma kollageenintuotanto saa tarpeeksi buustia käynnistyäkseen uudestaan.
Hyvien tulosten saavuttamiseksi suositellaan nautittavaksi 5-10 tablettia päivässä 4–8 viikon ajan, mutta parhaat tulokset saadaan 12 viikon yhtäjaksoisessa käytössä. Itsekin aion jatkaa kollageenin popsimista säännöllisesti, sillä tutkimusten mukaan sisäisesti nautittu kollageeni on iholle tehokkaampi hoito kuin kollageenia sisältävät anti-age -voiteet.

Pienimolekyylinen kollageeni imeytyy paremmin

Vivania Beauty Collagen -tabletit sisältävät 1. tyypin hydrolysoitua Peptan kalakollageenia, joka on pienimolekyylistä. Tämä takaa sen erinomaisen imeytyvyyden elimistöön. Peptan kollageenin lähde on korkealuokkainen hydrolysoitu kalakollageeni, jonka valmistuksessa käytetään viljeltyjä tilapia- ja pangasius-kalalajikkeita.

Peptan kollageeni imeytyy helposti ja tehokkaasti ohutsuolesta, jolloin se lisää elimistön omaa kollageenisynteesiä. Kollageenipeptidit kulkeutuvat kaikkialle kehoon, erityisesti ihon dermikseen eli verinahkaan, jossa ne vaikuttavat ihoon kahdella tapaa. Ne lisäävät rakennusmateriaalia kollageeni- ja elastiinisäikeiden muodostukseen ja lisäävät fibroblastien, kollageenin ja hyaluronihapon synteesiä elimistössä. Tämän ansioista ihon rakenne vahvistuu ja sen kosteustasapaino paranee.
Hydrolysoitu kollageeni antaa myös elimistölle signaalin ryhtyä itse tuottamaan uudestaan kollageenia, joka voi olla mitä tahansa elimistön tarvitsemaa kollageenityyppiä.

Kollageeni voitelee myös nivelet

Vaikka Vivania Beauty Collagen -tabletit on tarkoitettu pääasiassa ihon hyvinvointiin, on kollageenilisästä hyötyä myös nivelille ja lihaksille. Peptan kollageeni stimuloi rustosoluja tuottamaan lisää aggrekaania ja 2-tyypin kollageenia, jotka ovat kaksi terveiden nivelten pääkomponenttia. Aggrekaani on suuri aminosokerimolekyyli, joka kerää itseensä nestettä ja antaa rustolle sen ainutlaatuiset ominaisuudet, nestemäisen kimmoisuuden, joustavuuden ja paineenkeston. Iän myötä myös ihmisen kyky syntetisoida uutta aggrekaania heikkenee. 45-vuotias henkilö syntetisoi aggrekaania vain 50 prosenttia ja 69-vuotias 25 prosenttia siitä, mitä 20-vuotias.

 

*Tuote saatu blogin kautta

 

Tallenna

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

8 + 1 =

Post Navigation