Omannäköinen loma

omannäköinen loma

Hyvää huomenta, se olisi sitten kesäloman ensimmäinen päivä. Auto on pakattu ja kohta lähdetään kohti merta ja mökkiä. Suunnitelmissa ei ole paljon muuta kuin lukemista, rentoutumista, hyvää ruokaa ja saunomista. Me molemmat mieheni kanssa onneksi arvostamme mökkilomalla samoja asioita, niin ei tule turhaa riitaa tai lomastressiä siitä, mitä lomalla tehdään.

Toisaalta lomalla on myös hyvä pysähtyä kuuntelemaan itseään ja omia tarpeitaan. Minkälainen työrupeama on takana, minkälaista palautumista minä tarvitsen, minkälaiset asiat saavat minut rentoutumaan ja vaihtamaan työvaihteen vapaalle? Minkälainen on omannäköinen loma? Näistä omista ajatuksista ja tarpeista kannattaa myös pitää kiinni ja tehdä haluamiaan asioita. Jos parisuhteessa toinen ei jaa samoja lomatoiveita, niin välillä voi viettää aikaa myös erillään. Silloin molemmat saavat tehdä itselleen tärkeitä asioita ja voimaantua niistä. Aikaa jää varmasti myös yhdessä oloon.

Itselläni kesäloma on tänä vuonna hiukan erilainen. Se kun ei oikeastaan ole loma, sillä olen tällä hetkellä työtön. Toisaalta tuntuu, että nautin tänä kesänä lomasta entistä enemmän, sillä tiedän, että elokuun alussa aloitan uuden työn, uudessa työpaikassa. Niinpä haluan nauttia kesästä täysillä ja ladata akkuja totaalisella rentoutumisella. Edessä kun on kiireinen syksy ja paljon uutta opittavaa.

Mökille lähtö heti loman aluksi, on minulle paras tapa päästä eroon arjesta ja kiireestä. Mökillä hiljaisuus, meri ja arkiset, fyysiset askareet, kuten puiden kantaminen ja veden pumppaaminen, rauhoittavat oloni heti. Jo parin päivän jälkeen tuntuu, että olisi ollut pidempäänkin lomalla. Erilaisten asioiden tekeminen irrottaa tutuista ympyröistä tehokkaasti. Mökillä voi myös viettää helposti kalenteritonta aikaa ja nauttia flow-päivistä eli tehdä mitä mieleen juolahtaa.

Tarkoitus on myös pitää sometaukoa. Blogipäivitykset on ajastettua loman ajaksi ja puhelin laitetaan virransäästötilaan. Olen kevään aikana kehittänyt ja vienyt blogia todella paljon eteenpäin ja saanut sinne kiinnostavia yhteistyökumppanuuksia. Nyt on kuitenkin myös sen osalta aika vetää henkeä ja jatkaa sitten uusin voimin syksyllä.

Viime viikolla sain kiitettävästi siivottu työpöydän tekemättömistä töistä ja työhuoneen turhasta rojusta. Lisäksi elokuuta varten on tehty lista tekemättömistä hommista, joten tiedän heti, mihin töihin tartun, kun palaan lomalta. Uuden työn lisäksi elokuussa on luvassa muutakin kivaa, kun saan osallistua valokuvaaja Tim Clinchin ja bloggaja, valokuvajaa Mari Moilasen vetämään kaksipäiväiseen ruokakuvauksen ja -stailauksen workshopiin.

Miltä sinun lomasi näyttää tänä kesänä, onko se omannäköisesi?

 

Vinkkejä omannäköiseen lomaan

1) Valmistaudu lomaan hyvissä ajoin – omalla tavallasi. Jos sinulle on tärkeää jättää pöytä siistiksi, aloita siivous hyvissä ajoin.

2) Jos töitä jää rästiin, kirjoita ne lapulle muistiin.

3) Mieti jo ennen lomaa, mitä sinulle kuuluu ja kuinka voit – eli mitä kehosi ja mielesi tarvitsee.

4) Anna itsellesi kiireetöntä aikaa palautua varsinkin muutamana ensimmäisenä päivänä.

5) Älä kilpaile tai suorita lomaa. Vietä itsesi näköistä lomaa – älä vertaile.

6) Uskalla olla myös tekemättä mitään.

 

Vinkit antoi Diacorin johtava psykologi Tuija Turunen

 

 

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

62 + = 65

Post Navigation