Uusi Bloggaajan työkirja kannustaa tavoitteelliseen bloggaamiseen

*Kirjat saatu blogin kautta

Bloggaajan työkirja

Kun aloitin blogin pitämisen vuonna 2013, ei ollut käytössä sellaisia tietoteoksia, kuin Bloggaajan työkirja, joka on viestintäyrittäjä- ja bloggarikollega Minna Luoman eli Rouva Sanan käsialaa ja jatkoa Minnan aikaisemmin julkaisemalle Minustako bloggaaja – Bloggaajan käsikirjalle. Bloggaamisen ammattimaisuus ja tavoitteellisuus olivat asioita, joista ei vielä kauheasti puhuttu.

Kirja, joka opastaa blogin aloittamisessa kädestä pitäen olisi vähentänyt aikanaan tekemääni työmäärää ainakin puolella. Ehkä jollain oli jo silloin kahdeksan vuotta sitten SEO hallussa, mutta itse en blogini alkutaipaleella kauheasti avainsanoja tai kategorioiden nimiä miettinyt. Oma energiani meni WordPress-koodin opetteluun.

Vaikka bloggaamiseni ei ehkä alkuun ollutkaan kovin tavoitteellista, niin se täytti kuitenkin sen tavoitteen, jonka olin sille antanut: oppia jotain uutta. Aihepiirikin oli heti selvä: työelämä ja siihen liittyvät vinkit, jotka auttaisivat meitä kaikkia selviämään arjesta hiukan helpommin.

Blogin sisältötavoitteissa olen vuosien saatossa onnistunut välillä paremmin ja välillä huonommin. Uutta olen oppinut koko ajan, kunhan vaan olen jaksanut oppia ja opiskella. Kun bloggaa oman työn ohessa, niin todellisuutta on se, että välillä muut työt vievät ajan ja inspiraation ylimääräisiltä kirjoitushommilta.

Bloggaajan työkirja

Viime vuosi oli taas jonkinlaista kipuilua blogin kanssa. En halua siitä kuitenkaan kokonaan luopua, joten annoin itselleni vähän löysää kirjoittamisen kanssa. Kun muut työkuviot viime vuoden aikana hiukan muuttuivat, blogin kirjoittaminen on taas alkanut kiinnostaa.

Inspiraatiota bloggaamiseni tavoitteiden kirkastamiselle sain maaliskuussa julkaistusta Bloggaajan työkirjasta. Sitä lukiessa omat tavoitteet palautuivat taas mieleen ja oli helpottavaa huomata, että niiden samojen ongelmien kanssa ne muutkin bloggaajat painivat.

Tavoitteellisen bloggaamisen aloittamista ja oman blogin perustamista suunnittelevalle, kirja on todella mainio työkalu. Bloggaajan työkirja, kun neuvoo lukijaansa kädestä pitäen tavoitteelliseen bloggaamiseen ja kertoo kaikki asiat, mitä siihen liittyen pitää huomioida.

Ja mikä parasta tämä työkirja on kirja sinun blogistasi eli se sisältää kaiken mahdollisen tiedon, mitä omasta blogista pitää muistaa ja tietää.

Minustako bloggaaja? Bloggaajan työkirja auttaa alkuun

Jos ole miettinyt blogin perustamista, mutta tuntuu, ettet saa mitään aikaiseksi, niin osta Minnan kirja. Siinä on parhaiten sijoitetut 25 euroa! Sillä saat 152 sivua täyttä tietoa tavoitteellisesta bloggaamisesta.

Työkirjan ohjeiden, siihen tekemiesi muistiinpanojen ja harjoitusten avulla blogin perustaminen sujuu kuin vettä vain. Sen takaan. Ja näillä ohjeilla vältät monta aloittelijan sudenkuoppaa ja ymmärrät heti esimerkiksi suunnittelutyön ja aikataulutuksen merkityksen.

Bloggaajan työkirja on ehdoton työkalu nimenomaan yrittäjille ja asiantuntijoille, jotka haluavat tuoda esiin omaa osaamistaan ja markkinoida itseään ja työtään. Kirjan avulla opit, että bloggaaminen on tavoitteellista toimintaa, eikä suinkaan inspiraatiota vaativaa roiskimista.

Kaikkea ei tarvitse osata itse

Bloggaamisen tavoite ei ole osata ja oppia tekemään kaikki itse. Vaikka aikanaan WordPress-koodin opettelinkin, olen myös ostanut koodausapua osaavammilta ja blogin bannerin sun muut visuaaliset materiaalit on minulle tehnyt ammattigraafikko. Siinä, että kirjoittaa, valokuvaa ja ideoi sisältöä on ihan tarpeeksi työtä.

Tänä keväänä päätin myös hankkia blogin somekanaviin ja omaan someosaamiseeni liittyvää koulutusta. Olen kaikki somekanavat Facebookia ja Instagramia myöten avannut turhia miettimättä tai kauheasti niiden käyttöä opettelematta. Oppi on tullut käytön myötä, ja tänä keväänä tuli tunne, ettei se enää riitä.

Niinpä ostin pari sparraussessiota Noora Verrosen Kaikki Somesta -yritykseltä. Nooran kanssa käytiin läpi blogin ulkoasua, kategorioita ja navigaatiota. Lisäksi Noora sparraili kanssani blogin sisällön punaista lankaa ja siihen liittyvää kanavastrategiaa ja sisältökonsepteja. Olipa inspiroivaa ja hyödyllistä! Vahva suositus Vaikuttajatreenit-sparrauksille.

Mitattavat tavoitteet kannustavat

Nooralta sain työkaluja asettamieni tavoitteiden mittaamiseen. Vaikka mikään ei tapahdu nopeasti, on kannustavaa nähdä erilaisten tilastojen olevan Instagram-tilillä muutamien toimien jälkeen vihreänä ja kasvuprosentit joskus kolminumeroisia lukuina!

Inspiroiva sparraus kannusti muun ohella vihdoin tarttumaan blogisivustoni teknisiin asioihin. Sen myötä päivitin selaimessa tietoturvavaroituksen aiheuttanutta sisältöä ja tarkistin SSL-sertifikaatin. Asioita, joiden pitää olla kunnossa, vaikka ne eivät aina lukijalle näykään.

Lisäksi paransin sivustoni navigointikokemusta vähentämällä turhia kategorioita ja lisäämällä tärkeimmät niistä sivun yläpalkkiin. Tein myös käyttööni järkevän avainsanalistan ja poistin turhat avainsanat vanhoista postauksista. Lisäsin sivustolle ikonikuvan ja myös jokaisen postauksen alkupäähän jatka lukemaan -linkin, jolloin postausten selaaminen sivustolla on nopeampaa.

Eikä tekeminen siihen loppunut. Vielä pitää ainakin parantaa vanhojen postausten hakukoneoptimointia ja parantaa sivuston mobiiliskaalautuvuutta.

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

+ 68 = 72

Post Navigation